Geçtiğimiz haftalarda ölümlü bir vakanın yaşandığı Opel Gerçek Oto’da yaşananları OTOMOBİL GAZETESİ sayfalarında yansıtmıştık. Ancak tüm yazdığımız iddiaların kaynağı ne yazık ki, “sosyal medya paylaşımları”ydı. Bu konuda açıklama yapmasını beklediğimiz bayi yetkilileri, bayilerin çatı örgütü OYDER ve Opel Türkiye’den de süreç içinde hiçbir iletişim sağlayamamıştık. 
Dün Gerçek Oto Otomotiv Grup Başkanı Serkan Sucu ile görüşme fırsatımız oldu. Sucu sosyal medyada çıkan hemen hemen hiçbir şeyin doğruyu yansıtmadığını söyleyerek bize şu açıklamalarda bulundu:
“Ben Şubat ayının 2. Haftası yurtdışındaydım. 17 Şubat’ta geri döndüm. 24 Mart’ta hastaneye yattım. 4 Nisan’da taburcu oldum. Şimdi iyiyim. Negative döndüm. Yani iddia edildiği gibi Mart ayında yurtdışında değildim.  Ben hastanede olduğum için servis müdürümüzün hastaneye yatma tarihi şimdi aklımda yok, ama Mart ayının son haftası hastaneye yattı  sanıyorum... Büyük ihtimal 23-26 Mart tarihleri arasındaydı.  Servis müdürümüz normalde bünyesi güçlü birisiydi,  virüse yakalandı, astım hastası olması da, virüsü daha ağır geçirmesine sebep oldu. Eşinin düzeldiği bilgisini hastaneden çıktıktan sonra aldım. Oğlunun herhangi bir hastalığı söz konusu değil… Bu hastalığı kimden aldığınızın bir izi yok. Yani gün içinde her yerden,  herkesden alabilirsiniz.  Servis müdürümüz ile zaten çalışma binalarımız da ayrı. Yani aynı yerde çalışmıyorduk.  Biz bu süreçte çalışan sayımızı 150 kişiden 30’a indirdik. Bu olaydan sonra 5-6 gün kapalı kaldık. Şimdi çalışan sayımızı 15’e indirdik. Artık  randevulu çalışıyoruz. Yemekhanede toplu yemek yenmiyor. Maskeli çalışıyoruz ve gelen müşterilerimizin ateşlerini ölçüyoruz. Müşterilerimize de maske dağıtıyoruz. Her gün saat 16.00’da ilaçlama yaptırıyoruz. Önlem paketi aldık, müşteriler bilsin ve rahat olsunlar. 
OYDER Başkanı Murat Şahsuvaroğlu ile   hastaneden çıktıktan sonraki zamanda  “geçmiş olsun” diye arayıp  sağlığımı sorduğunda  ben de ona hem durumumu anlattım,  hem de genel olarak olanlarla ilgili bilgilendirme yaptım . Sosyal medyada iddia etmek, bir şeyler yazmak çok kolay. Ama işin doğrusu anlattığım gibi. “
Evet Serkan Sucu’nun açıklamaları böyle. Bu konuda haber takibi yapan tek yayın olarak gazetecilik görevimizi yerine getirdiğimiz sanıyoruz. Ortaya “dedikodu” kıvamında bir iddia atıp, isim, marka vs vermeden suyu bulandırmak şu yaşadığımız süreçte hiç doğru değil. Bu konuda konunun muhatapları ortaya çıkıp doğru bilgileri aktarmalılar. Tıpkı Serkan Sucu’nun yaptığı gibi. Şimdi Opel Gerçek’te tüm önlemler fazlasıyla alınmış…