Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Ali Bilaloğlu son dönemdeki icraatlarıyla eleştirilerin hedefi oldu.  Öncelikle ODD üyeleri tarafından eleştirilen Bilaloğlu, son hafta yaptığı garip basın toplantısıyla da gazetecilerin şimşeklerini üzerine çekti. ODD üyelerinden Başkan Ali Bilaloğlu’nun istifa etmesi gerektiğini düşünenler bile var.
Otomotiv Distribütörleri Derneği  (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu’nun  geçen sene  yaptığı "Önerimiz 2019 yıl sonuna kadar Otomobil grubunda motor hacmi 1.600 cc’yi aşmayan araçlarda ÖTVnin sıfırlanması, ticari araç grubunda da  ÖTV’nin sıfırlanması ve KDV indiriminin yüzde 1 olarak devam ettirilmesi olup, sağlanacak olan bu can suyu yaratılmakta olan tahribatı minimize edecek ve sektörümüz de içerisinden geçilen bu süreçte ülkemiz yararına üzerine düşeni yapmaya devam edecektir”  önerisi otomotiv sektörünün diğer paydaşları tarafından tepki ile karşılanmıştı. Otomotiv’de ÖTV’nin sıfırlanmasının 2.el’i tamamen bitireceğini söyleyen sektör paydaşları Bilaloğlu’nu hem şimdiye kadar sektör adına hiç bir şey yapmamakla eleştirirken, hem de şu aşamada bu teklifte artniyetli olduklarını iddia etmişleri. Daha sonra Devlet çalıştayında emir verip MTV ve bataryalara kilo vergisi getirmekle suçlanan Bilaloğlu aynı zamanda elektrikli araçları engelleyip dizel otomobil satmaya çalışması da gündeme getirmekle de itham edilmişti. Bilaloğlu ODD üyelerinden aldığı bu eleştiriler sonunda çark etmiş ve “bunlar benim şahsi düşüncem” diyerek üyeleri yatıştırmıştı. 
ODD üyelerini kızdıran bir başka uygulama da aynı zamanda Doğuş Otomotiv CEO’su olan Ali Bilaloğlu’nun ODD toplantılarında gazetecilere özellikle Volkswagen’le ilgili açıklamalar yapması. Geçtiğimiz haftalarda yine ODD için bazı gazetecilerle biraraya gelen Ali Bilaloğlu’nun gazetecilere “Aman ODD ve Volkswagen açıklamalarımı aynı gün yazmayın üyeler bana bozuluyor” demesi bardağı taşıran son damla oldu. Gerçekten de o toplantıya katılan bazı gazeteciler önce Volkswagen haberlerini daha sonra da ODD haberlerini sayfalarına yansıttılar. ODD üyelerinden bu durumu yadırgayanlar; “ODD başkanı hep bir markanın genel müdürü veya CEO’su oluyor doğal olarak. Ama şimdiye kadar hiçbir başkan, Ali Bilaloğlu kadar bu görevi istismar etmedi” diyorlar. Hatta aralarında bu iki skandal olay sonucunda Ali Bilaloğlu’nun istifa etmesi gerekenlerin de sayısı az değil. Birçok üye zaten bu konudaki sitemini Başkan’a iletmiş… Şimdi bu hafta Ali Bilaloğlu’nun bu konularla ilgili olarak önce üyelerine; ardından da otomotiv gazetecilerine açıklama yapması bekleniyor.