Geçen hafta, 5 Ocak Perşembe gecesi Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin  (ODD) geleneksel 2021 Gladyatörler Ödülleri Galası’na gittim. Geceye gelen 3-4 otomotiv gazetecisinden biriydim. Bu sene gazetecilerin katılımı açısından  hayli zayıf bir gece olduğu dikkatlerden kaçmadı. Oysa ki pandemi nedeniyle tedbirler hayli yoğundu. Gala salonuna gitmeden öne hızlı bir testle girdik. Negatif olanlar geceye katıldı. 2 yılı aşkın bir süredir sektör temsilcileriyle ya hiç görüşemediğimiz ya da sınırlı ölçülerde görüşebildiğimiz için ben özellikle gitmek istedim. Sevdiğim insanları göreyim, bu süreçte bazı yazdığım yazılarda üzülmüş olabileceğini düşündüğüm kişilerle de “yüz yüze görüşüp” kendimi-duygularımı  ifade edeyim istedim. Daha önce de  gazetemdeki köşemde geçen yıl sonu yazdığım yazıda bazı yazılarımda üslup sınırını aştığımı kabul etmiş ve  bir çok yöneticiden “çizmeyi aştığımı” kabul ederek özür dilemiştim. Dürüstçe yazmaktan çekilmediğimden, gazeteciliğimi de “sadece markaları övmek, yöneticilerini yağlamak” üzere kurgulamadığım için aksi durumlarda da hatamı kabullenip özür dilemekten hiç ama hiç çekinmedim. Bunu da gurur meselesi yapmadım.
İşte bu düşüncelerle gittiğim gala gecesinde, 2020 yılının başında birkaç yazıda kaleme aldığım Nissan Genel Müdürü Emre Doğueri’nin bana kırgın olduğunu bilerek onunla görüşmek niyetindeydim. Ama kurumun “iletişim”den sorumlu yöneticisi  bile benle “iletişime geçmekten” imtina edince,  Emre Doğueri ile görüşemedim! Benim Nissan bayilerinden öğrendiğim bilgilerle yazdığım yazıda çok büyük bilgi yanlışları olabilir, ifade yanlışları olabilir. Bu yanlışları düzeltmenin tek yolu iletişimdi oysa... Nissan yönetimi şu süreçte “iletişimsizliği”,   “iletişim yolu” olarak seçmişler anlaşılan. Canları sağ olsun.  Biz yine grup olarak Nissan’dan gelen her gelen haberi mecralarımızda yayınlıyoruz. Bunca yıllık çalışma hayatımda bir konuda eleştirdiğim ama daha sonra da başka bir konuda övdüğüm markalar ve temsilcileri oldu. Bu süreçte yıllarca iletişimini övdüğüm Nissan yöneticileri bana küsmüş, bundan yeni haberim oldu. Daha önce de dediğim gibi benim iletişim kapım her zaman herkese açık. Hepimizin aynı gemideyiz…  Bu gün Nissan’da olanın, Nissan için çalışanın  yarın bir başka marka için çalışmayacağının garantisi var mı? Markalar, gelir geçer. İnsanlar ve iletişimleri baki kalır… Neyse…   
ODD 2021 Gala Gecesi’ne devam edelim. Görünen o ki, sektör birbirini çok özlemiş. Karşılıklı konuşmayı, tokalaşmayı, sarılmayı… Uzun bir süre bu gözle izledim konukları. Yıl içinde birbirleriyle kıyasıya rekabet etseler de sektör dinamikleriyle birbirlerine çok bağlı olduklarını gördüm.  Geceye katılım geçtiğimiz senelere göre çok azdı ama yine de sektörün dinamo markaları ve üst düzey yöneticileri gelmişti. Gecenin yapıldığı mekan, alınan önlemler ve açık-kapalı ortam seçenekleriyle iyi düşünülmüş güzel bir gala gecesiydi. Emeği geçen herkesi kutluyorum.