Hell'deki pisti çevreleyen 24.000 coşkulu hayranın önünde Johan, dört eleme yarışını, yarı finali ve finali kazanarak ağızları açık bırakacak bir galibiyete imza attı.

Bu başarıya FIA Dünya Rallikros Şampiyonasında yalnızca bir kere daha ulaşılmıştı. Başarının sahibi, 2016 yılında yine Norveç Dünya Rallikros Şampiyonasında yarışan Andreas Bakkerud'du. Performansından son derece mutlu olan Monster Energy pilotu Johan Kristoffersson, şu sözleri söyledi: "İnanılmaz bir hafta sonuydu. Haftanın başından beri aracımı sürerken çok rahat hissettim. Aracınızı bu şekilde kontrol edebilmek ve istediğiniz şeyi yapabildiğinizi hissetmek harika."

Takım arkadaşı Petter Solberg de çok gerilerde kalmadı. Silverstone'da gerçekleşen son Dünya Rallikros Şampiyonasının yarı finallerinde yarışın dışında kalmanın verdiği hayal kırıklılığını çabuk atlatan Petter, Lånkebanen pistinde oldukça formdaydı.

Eleme yarışlarında aldığı 3.'lük, 4.'lük, 3.'lük ve 8.'lik dereceleriyle Johan'ın performansına fazla yaklaşamayan Petter, yarı finalde aldığı üçüncülük ve finalde Johan'ın yalnızca 2,5 saniye gerisinde aldığı üçüncülükle herkesi şaşırttı. Petter'in final yarışı başlangıcındaki hızlı refleksleri ona ikinci Monster Energy Supercharge ödülünü kazandırdı.

Özel yapım Supercharge kupası ve üçüncülük ödülleriyle Petter, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "İyi bir hafta sonu oldu. Silverstone'daki hayal kırıklılığını atlatabilmem için tam olarak böyle bir şeye ihtiyacım vardı. Final biraz çılgıncaydı; en azından ilk viraj... Oldukça iyi bir çıkış yaptım ancak virajı almam gerektiğinde etrafım arabalarla doluydu ve onlardan birine çarpıp hasar alacağıma emindim. Ancak hiçbirine çarpmadan geçmeyi başardım ve aracımı planım doğrultusunda sürmeye devam ettim."

İskandinav fırtınası, 30 Haziran'da ormanla çevrili efsanevi Höljes pistinde yapılacak İsveç Dünya Rallikros Şampiyonasıyla devam edecek.