Türkiye'yi derinden etkileyen depremin hemen ardından depremden etkilenen bölgenin yeniden kalkınması ve olumsuz etkilenen vatandaşlarımızı desteklemek amacıyla 1 milyon Euro'ya varan bir nakdi yardım bağışında bulunan Nissan, öncü bir müşteri bağış programı ile afet yardım çalışmalarına desteğini genişleterek, bir ileri seviyeye taşıdı.

Nissan Türkiye ve bayileri, AFAD, AHBAP, AKUT veya Kızılay’dan birine 20 bin TL tutarında bağış yapan müşterilerine bu meblağı, satın alacakları aracın tavsiye edilen anahtar teslim fiyatından düştü. Bu sayede Nissan Türkiye, bağış kampanyasının sürdüğü 4 ayda, 22 milyon 740 bin TL’lik bağışın deprem bölgesine ulaşmasını sağladı.

Nissan Türkiye, depremden etkilenen bölgelere acil gıda ve giysi malzemesi göndermek de dahil olmak üzere deprem sonrasında sağladığı desteği genişletmek için müşterileri ve bayileriyle birlikte hareket ettiği kampanya kapsamında 22 milyon TL’yi aşkın ek bağışın AFAD, AHBAP, AKUT ve Kızılay’a bağışlanmasına vesile oldu. 

Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem kampanya sonuçları ile ilgili şunları söyledi: "Şubat ayında karşılaştığımız vahim afet nedeniyle yaşadığımız büyük üzüntü sonrası operasyonlarımızı tüm departmanlarımızla bu alana yapabileceğimiz yardım ve destekleri planladığımız bir hale evirdik. Afetin ilk gününden itibaren araç, kuru gıda, battaniye gibi acil ihtiyaçlara destek vermemizi takiben yarattığımız kampanya ile Nissan Türkiye olarak bayilerimiz ve müşterilerimizle omuz omuza ilerledik ve planladığımızdan daha büyük bir bağış miktarına ulaştık. 1 milyon Euro’luk nakdi yardıma ek olarak aracı kurumlara yapılan bağış kampanyamız ile yaklaşık 50 milyon TL’yi aşkın bağışın deprem bölgesine ulaşmasını sağladık. Bu denli büyük bir afette sorumlu marka bilincimiz ile üzerimize düşen görevi yaparak ülkemize ve milletimize fayda sağlamaya katkıda bulunduğumuz için gururluyuz. Kampanyamız aracılığıyla deprem bölgesinin yaralarını sarmaya katkıda bulunan tüm Nissan Türkiye ailesine ve Nissan sahiplerine teşekkür ederim” dedi.