Nissan Motor Corporation coronavirus pandemisi nedeniyle düşen satış rakamları karşısında nakit stokunu arttırmak amacıyla Nisan ayından bu yana alacaklı olduğu firmalardan 7,8 milyar dolar nakit finansman topladı. Japonya'nın 2 numaralı otomobil üreticisi, virüs salgını küresel otomobil talebini azaltmadan önce düşen satışlar ve kötüleşen bir nakit pozisyondan mustarip, 11 yıllık ilk yıllık kaybını yayınladıktan sonra karlılığı kurtarmak için mücadele ediyor.

Yeni İcra Kurulu Başkanı Makoto Uchida yönetiminde Nissan, önümüzdeki dört yıl boyunca üretim kapasitesini ve araç modeli aralığını yaklaşık beşte bir oranında azaltarak 2 milyar 785 milyon doları sabit maliyetlerinden azaltmaya söz verdi. Mayıs ayının sonlarında toparlanma planını açıklayan Uchida, nakit akışının iyileştirilmesinin Nissan'ın en büyük zorluğu olacağını söyledi, ancak şirketin cari mali yılın ikinci yarısında pozitif serbest nakit akışına sahip olması bekleniyor.

Nissan, küresel otomobil üreticilerinin araç fabrikalarının çoğunu kapattığı ve otomobil bayilerinin virüsün yayılmasını engellemek için kapatıldığı Mart-Mayıs döneminde küresel araç satışlarında yıllık% 40 düşüş kaydetti.