Bursa’daki Oyak Renault fabrikasında üretilen yeni nesil Clio, ilk bakışta selefi ile benzer bir görünüme sahip. Aslında bu durum modelin başarılı tasarım DNA’sını koruduğunun bir temsili... Yeni Clio 14 mm kısalmasına rağmen daha geniş bir kabin sunuyor. Bagaj hacminde 391 litreye ulaşarak segmentinin lideri konumuna erişti. Modelin iç mekanında bir üst sınıfa göz kırpan yüksek kaliteli malzemeler, yumuşak dokuya sahip ön panel, kapı panelleri ve orta konsol çerçevesi ile kalite algısını zirveye taşıdı. Touch donanım seviyesine sahip aracımızda 4.2 inçlik TFT sürücü ekranı üzerinden sürüş bilgileri takip edilebiliyor. Orta bölümde yer alan 7 inç büyüklüğündei Easy Link multimedya ekranı üzerinden akllı telefon yansıtması (MirrorLink), Apple CarPlay ve Android Auto ile birlikte Bluetooth bağlantıları sağlanabiliyor. 

Clio’nun direksiyonu başına geçtiğinizde bildiğiniz her şeyi unutabilirsiniz. Yeni nesil CMF-B platformu üzerinde yükselen model, gövde rijitliği ile yeni ve sıkı bir sürüş karakteri sunuyor. 100 HP gücündeki 1 litrelik üç silindirli motor sessiz, performanslı ve ekonomik olmayı başarıyor. Bununla birlikte Clio, bu gücünü yola aktarırken stres yaşatan bir karakterden çok akıcı bir hızlanma verisi sunuyor. Sınıf standartlarına göre konforlu bir süspansiyon kalitesi sunan Clio, iyi optimize edilmiş yapısı ile virajlarda gövde salınımı yaşatmıyor. Modelin yeni direksiyon sistemi ile Alman rakipleri ile rekabet edebilecek seviyede hisli bir yapıya bürünmüş. 5.8 lt/100 km’lik WLTP standatlarındaki fabrika tüketim verisine sahip olan Clio, ekonomik bir sürüşü de beraberinde sunuyor.

NEDEN ALMALI ?

 Yeni Clio, sınıf standartlarının üstündeki iç mekan malzeme kalitesi, artan sürüş dinamikleri ve yine segment standartlarının üst basamaklarında yer alan 391 litrelik bagaj hacmi ile dikkat çekiyor. Tüm bunlara karşın çoğu rakibinden uygun olan fiyat bandı, yeni Clio’yu satın almak için yeterli oluyor.  Yeni Renault Clio, yalnızca bir noktadan diğerine ulaşım için değil, sürüşten keyif almak isteyen kullanıcılara da hitap eden bir otomobil. Türkiye’de 120 bin 000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan yeni Renault Clio, test ettiğimiz Touch donanımı ile 146 bin 700 TL’lik fiyat etiketine sahip.

Yazı: Buğra Özkan