Nissan Qashqai, crossover genlerinin getirdiği, hatchback bir otomobil kadar net olan sürüş özelliklerine sahip. Geniş görüş açıları, gerekli olduğu kadar sunulan iç ekipmanları, yeterli seviyedeki yaşam alanı ve yükleme hacmi ile bu otomobil sınıf standartlarını belirliyor. Modelin en üst seviyesi olan Platinum Premium Pack donanımında yeni nesil adaptif LED aydınlatmaları, metal renkteki dikiz aynaları, 19 inç büyüklüğündeki alüminyum alaşımlı jantlar ve akıllı çevre görüş sistemi yer alıyor. Yeni nesil V Motion ön ızgara ve keskinleşen tampon tasarımı ile Nissan Qashqai, sportif bir görünüme sahip. Modelin arka tasarımında ise karartılmış far grubu dikkat çekiyor. 

İç mekanda ise yine Platinum Premium Pack ile birlikte gelen Nappa deri koltuklar kalite algısına büyük bir katkı sağlıyor. Üç hafızalı ve ısıtmalı koltuklarla birlikte altı kesik direksiyon sistemi premium ve sportif bir algı oluşturuyor. Bunlarla birlikte BOSE imzalı ses sistemi, müzik dinlemenin keyfini yukarılara taşıyor. Akıllı telefon entegrasyonu sağlanabilen multimedya ekranı sunduğu özelliklerde iyi olmasına karşın geri bildirim konusunda yavaş kalıyor. 

Nissan Qashqai, ülkemizde 160 HP gücündeki 1.3 litrelik turbo benzinli ve 115 HP gücündeki 1.5 litrelik dizel motorlarla satışa sunuluyor. Benzinli motor çift kavramalı şanzımanla tercih edilebilirken, dizel motor manuel ve yine çift kavramalı otomatik şanzımanla satın alınabiliyor. 

NEDEN ALMALI?

Yerden yüksekte olmak isteyen kullanıcılar için şehirli bir kompakt SUV seçeneği olan Nissan Qasqai, geniş iç mekanı ve kullanışlı yaşam alanı ile uzun yolculuklarda ve şehir içinde yormayan bir yolculuk sunuyor. Model, 430 litrelik standart bir bagaj hacmi sunarken bu alanın kullanışlı ve çok yönlü olması bir artısı. Modelin öne çıkan en büyük yönlerinden birisi keyifli bir sürüş sunuyor olması. Bununla birlikte sert virajlarda ve yüksek hızlarda dahi güven veren bir karaktere sahip. Bu yönü modern tasarımı ve kullanışlı yaşam alanı ile birleştiğinde idealin bir seviye üzerinde bir otomobil olduğu görülüyor. Donanıma bağlı olarak çeşitli güvenlik ve konfor elemanları satın alabildiğiniz Nissan Qashqai, Türkiye’de 212.000 TL’den başlayan ve 300.700 TL’ye kadar uzanan geniş bir fiyat bandına sahip. İkinci el pazarında ise 1.5 litrelik dizel motor ve otomatik şanzımana sahip Sky Pack donanım seviyesindeki Qashqai modelleri öne çıkıyor.