Keskin ve sportif çizgilere sahip olan Civic sedan, sınıfındaki rakiplerine oranla, filo müşterilerinden çok bireysel kullanıcılar tarafından tercih edilen bir model. Dış tasarımıyla dikkat çeken Civic, iç mekanda da geniş bir yaşam alanına yer veriyor. Arka koltuklarda  oturan yolcular için sınıf standartlarının üzerinde diz mesafesi sunuyor. Burada 3 yolcunun rahatlıkla seyahat edebileceği bir alan bulunuyor. 519 litrelik geniş bagaj hacmi kolay bir kullanım sunuyor. Ön bölümde küçük eşyalar ve bardaklar için bolca alan yer alıyor. 

Elinizin altındaki diğer özellikler ise, elektrikli park freni, frende tutma özelliği (hold) ve ECON (ekonomik sürüş) özellikleri. Sürüşe yardımcı özellikler arasında yer alan, ışığa duyarlı otomatik yanan farlar, ısıtmalı dikiz aynaları (yağışlı havalarda büyük fayda sağlıyor) konfor ve güvenliği artırıyor. 

Aracımızda yer alan 1.6 litrelik i-VTEC benzinli motor, 125 HP güç ve 152 Nm tork üretiyor. Bu gücü 6 ileri manuel şanzıman ile ön tekerleklerine ileten Civic, alt devirlerde sessizlik ve konfor sunarken, üst devir bandında performans beklentilerine cevap veriyor. Yol tutuş konusunda sınıfının en iddialı modelerinden biri olan Civic, rijit yapısı ve orta sertlikteki süspansiyonları ile sert virajlarda güven veriyor. Tümsek ve çukur geçişlerinde konfor odaklı süspansiyon sistemi başarılı bir görev üstleniyor. Çift pinyonlu direksiyon simidi ise net direksiyon tepkileri almanızı sağlıyor. Genellikle CVT şanzımanla tercih edilen Civic sedan, kemikli olarak 6 ileri manuel şanzıman oldukça yumuşak ve hisli vites geçişleri sunuyor. Modelle elde ettiğimiz karma tüketim verisi ise 8 lt/100 km bandında. 

NEDEN ALMALI?

Ülkemizde dizel, benzinli, ve benzin/LPG olmak üzere ayrı motor seçeneği ve manuel, CVT otomatik, 9 ileri otomatik (dizel seçeneklerde) olmak üzere üç farklı şanzıman seçeneği ile sunulan Honda Civic, ürün yelpazesi ile geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Yüksek seviyedeki güvenlik ekipmanları, konforlu sürüşü ve sorunsuzluk özelliği ile Civic sedan, uzun süreli kullanım düşünen kullanıcılara hitap ediyor. Honda Civic sedan, Türkiye’de 157 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Yazı: Buğra Özkan