Öncelikle Duster’ın tasarımına göz attığımızda şişkin ön ve arka çamurlukların oluşturduğu kaslı bir görünüm bizleri karşılıyor. Gündüz LED aydınlatmaları içeren üç parçalı far grubu, Duster’ın yeni imzası niteliği taşıyor. Geniş arka kısımda ise kare formdaki farlar daha modern bir görünüm oluşturuyor. 

Duster’ın iç mekanında makul düzeyde bir kalite yer alıyor. Aslında tasarımla beğeni toplayan ön kokpit, kapı içleri ve orta konsol, sınıfındaki birçok rakibindeki gibi yumuşak malzemelerle değil, sert plastikle kaplanmış durumda. Tabii bu durum otomobilin hafif olamasına küçük bir katkı sağlarken büyük oranda fiyat avantajını da beraberinde getiriyor.  Konsol bölümün ortasında yükseğe konumlandırılmış MediaNav Multimedya Sistemi, segmentindeki en kısa görüş mesafesine sahip. Duster, ön, arka ve yanlarda olmak üzere dört kameradan oluşan 360° görüş kamera sistemine sahip (opsiyonel Prestige donanımı ile 3500 TL).  Sistem, sürücünün araç çevresindeki alanı görmesini sağlayarak park etmeyi kolaylaştırıyor. Model, hem önde hem de arkada seyahat eden yolcular için cömert bir yaşam alanı sunuyor. Duster’ın 455 litrelik geniş bagaj hacmi, arka koltuklar katlandığında 1478 litrelik dev bir yükleme alanı haline geliyor.

Yeni Dacia Duster, ülkemizde biri dizel, ikisi benzinli ve biri LPG’li olmak üzere dört farklı motor ve comfort, prestige, olmak üzere iki farklı donanım seçeneği ile kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Otomobilin hafif kütlesi sayesinde, kalkış ve ara hızlanmalarda atak bir yapı karşımıza çıkıyor. Yakıt ekonomisi konusunda ise sınıfının en kabiliyetli modellerinden biri olan Duster, 4.4 ve 6.1 lt/100 km arasında değişen tüketim değerlerine sahip tüm motor seçenekleri ile bu yöndeki beklentileri karşılıyor. 

NEDEN ALMALI?

Öncelikler şeffaf bir şekilde Duster’ın sunduğu minimum özelliklerin rakiplerinin karşısında güçsüz gibi göründüğünü söylemek mümkün. Sert plastik malzemeler, gövde hafifliği, ve yüksek standartta olmayan dokular modelin eksileri gibi görünebilir. Aslında tüm bunlar modelin maliyetinde artı olarak geri dönüyor. Örneğin hafiflik yakıt tüketimini düşürüyor ve performansın yola aktarımını kolaylaştırıyor. Sonuç mu? Rakiplerine göre 50-70 bin TL arası fiyat avantajı ve 100 km’de 1-3 lt tüketim avantajı sunan bir otomobil. 142 bin 100 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Duster, deyim yerindeyse tam bir “yeterli” otomobil.

Yazı: Buğra Özkan