Hatırlayacağınız üzerine Nissan, Mitsubishi'nin %34'lük hisselerini satın almıştı. Japonya'nın en büyük altıncı üreticisi, yakıt ekonomisi testlerinde hile yapıldığının ortaya çıkması nedeniyle büyük sıkıntı yaşamıştı.

Ghosn, 2015 yılında Renault ve Nissan'dan toplamda 17 milyon $ civarında bir maaş alıyordu. Sene içerisinde Renault hissedarları başarılı yöneticinin 7.2 milyon €'luk maaşını oylamaya açmıştı. Yönetici maaşları şu anda Fransa gündemini meşgul eden bir konu. Ghosn, Reuters'a yakın zamanda verdiği bir röportajda Fransız hükûmetinin 2017 yılı için maaşına karşı olumsuz oy vermesini beklediğini söylemişti.

Ghosn'un Mitsubishi'den alacağı maaş henüz bilinmiyor. Geçtiğimiz hafta hissedarlar arasında yapılan bir oylamada Ghosn'un yönetim kurulu başkanı olacağı doğrulanmıştı.

Aynı oylamada markanın pay sahipleri 11 yöneticiye toplamda 3 milyar yen ödemeye karar vermişti. Bunun üçte ikisi maaş olarak ödenirken geri kalanı hisse senedi opsiyonu olarak sunulacak. Bu değer geçtiğimiz sene ödenenin üç kat fazlası.

Bu zam, yakıt tüketim değeri skandalı sonrasında Mitsubishi'nin yaşadığı büyük kayıplara rağmen geldi.

Mitsubishi ücretlerdeki artış sonucunda firmanın yönetiminin iyileşeceğini ve yetenekli kişileri ekibine çekebileceğine inanıyor.