Mini Aceman, serinin en çok satan Countryman'inin altına yerleşecek olan gelecekteki bir kompakt crossover'ın ipuçlarını veriyor. Bir kaynağa göre Mini'nin Great Wall Motor ile ortaklaşa geliştirdiği yeni modele henüz olumlu bakılmadığı söylendi. Aceman, gelecekteki Mini EV'ler için bir örnek olacak teknolojileri ve tasarım dilini ilk kez sunuyor.

Mini marka başkanı Stefanie, "Bu otomobil, Mini'nin tamamen elektrikli geleceği için kendisini nasıl yeniden icat ettiğini ve markanın neyi temsil ettiğini yansıtıyor: elektrikli bir go-kart hissi, sürükleyici bir dijital deneyim ve minimum çevresel ayak izine güçlü bir odaklanma." Wurst yaptığı açıklamada şunları söyledi: Karizmatik Sadelik adı verilen yeni model, minimalizme ve teknolojiye dayanıyor ve Mini'nin ikonik tasarım öğelerine bir dokunuş getiriyor.

Aceman, geçiş özelliklerini ve pille çalışan sürüşü yansıtmak için Mini'nin imza tasarım öğelerini yeniden yorumluyor. Beş kişilik dört kapılı konsept, elektrikli aktarma organlarıyla mümkün olan kaykay mimarisinden yararlanan daha geniş Mini'lere işaret ediyor. Aceman, 159,45 inç uzunluğunda ve 78,35 inç genişliğinde kompakt bir dış ayak izinde iç ferahlığı en üst düzeye çıkartmaka. Alt gövdede uzatılmış kenarlar, konturlu çamurluklar, büyük tekerlekler ve tavan bagajı çapraz görünüşünü vurguluyor. Karizmatik Sadelik adı verilen yeni model, minimalizme ve teknolojiye dayanıyor ve Mini'nin ikonik tasarım öğelerine bir dokunuş getiriyor.