SAIC'in uluslararası iş departmanının genel müdürü Yu De tarafından Salı günü Çin medyasına yapılan bir konuşmada açıklanan planlar, MG'nin ana şirketine Çin dışında dördüncü bir üretim üssü sağlamayı amaçlıyor.
Yerine henüz karar verilmemiş olan yeni Avrupa üretim üssü, merkezi Şanghay'da bulunan SAIC Motor'un büyüyen küresel üretim varlığının bir parçası olarak Tayland, Endonezya ve Hindistan'daki fabrikalara katılacak.
Yu, Avrupa pazarının SAIC'in en büyük denizaşırı pazarı haline geleceğini ve yıllık satışların uzun vadede 200.000 aracı aşmasının beklendiğini belirtti.
SAIC'in Avrupa'daki satış büyümesinin büyük bir kısmı, 2007 yılında Nanjing Automobile'dan satın aldığı MG 4, MG ZS ve MG HS gibi modellere sahip MG markası tarafından gerçekleştiriliyor.
SAIC, 2023 yılının ilk yarısında, bir önceki yıla göre %40'lık bir artışla 530.000 yurtdışı satış gerçekleştirdi.
Bu rakam, SAIC Motor'un dünya çapında 5,3 milyon otomobil sattığı 2022 yılındaki rekor 1.100.000 yurtdışı satışının ardından geldi.
SAIC markaları arasında MG, Maxus, Roewe, Rising Auto ve yeni kurulan IM Auto yer alıyor.
Ayrıca Wuling ve General Motors ile ortaklaşa Boajun ve Wuling markalarını da işletiyor.
Bunlara ek olarak SAIC, Çin'de General Motors (Cadillac, Chevrolet ve Buick markaları için) ve Volkswagen Grubu (Audi, Skoda ve Volkswagen markaları için) ile ortak girişim üretim ve satış faaliyetleri sürdürüyor.
Bu haber MG'nin elektrikli araç serisini genişleteceğini duyurmasının ardından geldi. Bu seri, Cyberster EV Roadster yarış otomobili de dahil olmak üzere bazı ilgi çekici ürünleri içeriyor.
Belirttiğimiz gibi halihazırda Tayland, Endonezya ve Hindistanda fabrikaları olan MG, Avrupa’da açmak istediği fabrikayı Türkiye’ye konumlandırmak isteyebilir.