Her süperkahraman filminde anlatıldığı gibi süper güçleri kazanmanın tuhaf yolları vardır. Asit tankına düşmek ya da radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmak gibi. Otomotiv dünyasında da benzer şeyler geçerli. Bugatti, efsanevi statüsüne ulaşmak için kendi soğutma ünitesine sahip dört turbolu büyük bir W16 motor kullanıyor. Mercedes ise Formula 1 mühendislerini alıp sektöre yeni bir soluk getirdi. Ve işte karlınızda dün akşam Frankfurt'ta tanıtılan AMG Project ONE.

Chiron'la kapışabilmek için gerekli rakamlara sahip olduğundan emin olabilirsiniz. Ancak Mercedes bu rakamlarla bu işi çok daha farklı başardı. Motordan başlayacak olursak, elektrik destekli  turboşarj ünitesine sahip 1.6 litrelik V6 motor, aracın ortasında yer alıyor. Her ne kadar dur-kalk trafiğe girecek olsanız da bu araç 11.000d/d'ya kadar devir çevirebiliyor. Toplam güç çıkışı 1.000 beygirin üstünde ancak etkileyici Formula 1 teknolojisine rağmen, hepsi motorun gücünden gelmiyor. Ferrari, McLaren ve Porsche'den gelen hypercar kahramanlarının mevcut jenerasyonu gibi AMG Project ONE da hibrit.

Toplam dört elektrikli motor, Project One'ın 350km/s hızına çıkmasına ve aracın arkasındaki köpekbalığı yüzgecinin yanlarından iki roket varmış gibi virajlardan hızlanarak çıkmasına yarıyor. Bir motor gecikmeyi ortadan kaldırmak için elektrikle güçlendirilmiş turboşarjöre güç verirken diğeri doğrudan krank karterine bir bağlantı ile motora yerleştirilmiş. Son iki motor ise ön tekerleklere güç veriyor. Öndeki motorlar 321 beygir gücü ile ayrılırken toplam motor gücü 670 beygir gücünde görünüyor. Elbette elektrikli motorların torku düşürmek konusunda bir sorunu yok ancak benzinli motor, maksimum hızlanma için otomatik 8 vitesli manuel şanzımanla eşleştirilmiş. Ne kadar çabuk hızlanıyor dersiniz?

Mercedes 0-10km/s süresinden pek bahsetmedi, ancak hypercar ın altı saniyeden daha kısa bir sürede 200km/s i görmesi gerektiğini belirtti. İç bölüm, klima, akıllı telefon yuvası ve iki dijital gösterge gibi uzay teknolojisi konforlarıyla donatılmış olmasına rağmen, iç mekan iş için soyulmuş; günlük sürüş yeteneğine dair tek şey, sürücünün yanında yolcunun oturması için bulunan yedek bir koltuk. 2.72 milyon dolardan başlayan fiyat etiketine rağmen bunlardan birine sahip olmayı aklınızdan bile geçirmeyin çünkü 275 aracın hepsi satıldı.