Tommy Hilfiger, dört kez Formula 1 Dünya Şampiyonu olan Mercedes-AMG Petronas Motorsport ile stratejik işbirliği anlaşması imzaladı. Böylece TOMMY HILFIGER, 2018 sezonundan itibaren Mercedes-AMG Petronas Motorsport takımının Resmi Giyim Ortağı olacak ve Tommy Hilfiger’ın markasını kurduğu tarihten bu yana kucak açtığı spor sponsorluğu mirasını ileriye taşıyacak. Dünyanın bir numaralı Formula 1 takımı ve lider otomobil markasıyla işbirliği yapmak, Tommy Hilfiger’ın markayı sürekli yükseltme ve gelecek nesil TOMMY HILFIGER müşterileri için önemli pazarlarda geliştirme vizyonunu vurguluyor.

 

İlk defa Formula 1 yarışına gittiğim andan itibaren motor sporları dünyası beni etkisi altına aldı” diyen Tommy Hilfiger bu işbirliğinden duyduğu heyecanı şu sözlerle anlattı: “Dünya şampiyonu Mercedes-AMG Petronas Motorsport ve bir numaralı takımlarıyla bu dünyaya yeniden girmek, Formula 1 ile modayı buluşturmak için harika bir fırsat olacak. Mercedes-AMG Petronas Motorsport takımının her yarışta gösterdiği tutku, ruh ve enerjiyi çok iyi anlıyorum. Paylaştığımız bu özellikler nedeniyle önümüzdeki sezonlarda işbirliği yapacağımız için çok heyecanlıyım.”

 

Son dört Formula 1 sezonunda hem üreticiler, hem pilotlar klasmanında dünya şampiyonluğunu kazanan Mercedes-AMG Petronas Motorsport takımının Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, 2017 yılında dünya şampiyonu olurken Finli pilotu Valtteri Bottas da üçüncü sırada yer aldı.

 

Uzun vadeli işbirliği kapsamında TOMMY HILFIGER, Resmi Giyim Ortağı olarak Mercedes-AMG Petronas Motorsport takımını oluşturan 1.500’den fazla kişi için seyahat ve takım kitleri, ayrıca ofis ve ağırlama görevlileri için kıyafetler sağlayacak. İngiltere’deki Silverstone pistinde 22 Şubat 2018 günü tanıtılacak 2018 yarış arabalarında, ayrıca Mercedes-AMG Petronas Motorsport pit garajının içinde ve pist çevresindeki çeşitli reklam alanlarında TOMMY HILFIGER logosu yer alacak.

 

Tommy Hilfiger Global ve PVH Europe CEO’su Daniel Grieder, işbirliği hakkında şunları söyledi: “Mercedes-AMG Petronas Motorsport ile heyecan verici işbirliğimiz, faaliyetlerimizin merkezinde konumlandırdığımız teknoloji ve inovasyon konusundaki ortak kararlılığımızın kutlaması niteliğinde. Kendi sektörlerinin en iyisi olan ve sınıfının en iyi ekiplerini cezbetme tutkumuzu paylaşan kuruluşlarla işbirliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Markamızın küresel ölçekte bilinirliğini arttırıp TOMMY HILFIGER markasını yeni kitlelerle tanıştırmaya devam ederken Formula 1’in dünya çapındaki inanılmaz erişim kapasitesinden yararlanmak bize heyecan veriyor.”

 

Mercedes-AMG Petronas Motorsport Takım Başkanı ve CEO’su Toto Wolff da şu yorumda bulundu: “Tommy Hilfiger’ın Mercedes-AMG Petronas Motorsport ile işbirliğinden ve Formula 1 dünyasına yeniden katılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Yeni bir işbirliğine adım atmak, özellikle de takım imajımızın önemli bir yönüyle bağlantılı olduğunda daima heyecan verir; markamıza enerji katacağından ve önümüzdeki sezondan itibaren algılanma biçimimize yeni bir yorum getireceğinden eminim. Tommy Hilfiger’ın bu sezon takımı nasıl giydireceğini ve Formula 1 meraklılarına sunacağı ilgi çekici planları görmeyi heyecanla bekliyoruz.”

 

 

Fotoğraf çekimleri Mikael Jansson tarafından yapılan, entegre TOMMY HILFIGER erkek giyim koleksiyonu ve kampanyası, Formula 1 ile modayı buluştururken, Tommy Hilfiger ve Mercedes-AMG Petronas Motorsport’un paylaştığı öncü ruhu ve güçlü bir takım olarak başarma arzusunu kutluyor. Özel videoların teaser’ları, basılı, online ve açık hava reklamlarını içeren kampanya, 2018 İlkbaharında dünya çapında yayına girecek ve markanın spor, eğlence ve pop kültüre benzersiz bakış açısını hayata geçirmeyi sürdüren müşteri-odaklı çeşitli aktivitelerle desteklenecek. TOMMY HILFIGER erkek koleksiyon kampanyası, hız yarışı detaylarını modayla bir araya getiren kadın koleksiyonu kampanyasıyla eş zamanlı yürütülecek. Kadın koleksiyonu kampanyasında uluslararası süper model ve TOMMY HILFIGER kadın giyiminin küresel marka elçisi Gigi Hadid rol alıyor.

 

TOMMY HILFIGER markası, geçmişinden bu yana pop kültür ve spor ikonlarıyla yakın çalışmalarıyla biliniyor. Tommy Hilfiger’ın Formula 1 ile işbirliği, 1991-1994 arasında Lotus takımının sponsorluğuyla başladı. TOMMY HILFIGER, 1998 yılında Ferrari’nin otomotiv markaları dışından ilk sponsoru oldu ve ikonik Amerikalı tasarımcı yedi kez Formula 1 Dünya Şampiyonu Michael Schumacher ve İngiliz pilot Eddie Irvine dahil takım için üniformaları yarattı. Hilfiger, doksanlı yıllarda modayla ünlü isimleri bir araya getiren ilk tasarımcılardan biriydi. Aaliyah, Mark Ronson ve Usher gibi genç sanatçıları giydirerek, David Bowie ve Beyoncé gibi müzisyenlere reklam kampanyalarında rol vererek sektörün öncülerinden biri oldu. Tommy Hilfiger, son yıllarda uluslararası tenis şampiyonu Rafael Nadal, uluslararası süper model Gigi Hadid ve ödüllü müzik ikilisi/yapımcı The Chainsmokers ile yaptığı ilham veren işbirlikleriyle TOMMY HILFIGER markasının erişim alanını genişletme ve gelecek nesil tüketicilerle bağlantı kurma kararlılığını yansıtıyor.