Mercedes'in makyaj operasyonuna aldığı E-Serisi Coupe ve Convertible'ın tanıtılmasını bir süredir bekliyoruz. Sonunda araçların teaser kampanyalarına başlayan marka, resmi çıkış tarihini de 27 Mayıs olarak duyurarak içimize su serpti. Son günlerde karşılaştığımız tüm lansmanlar gibi bu lansman da dijital olarak gerçekleşecek.

Mercedes araçlar hakkında detaylar vermekten çekinse de E-Serisi Sedan'ın geçirdiği yenilikler, hınzır kardeşlerinin yaşayacağı değişimlere ışık tutuyor. Bununla birlikte yeni ön far ve stop takımları ile değişen grafikleri bizlerle olacak.

Coupe ve Convertible modeller de Sedan versiyonu gibi MBUX bilgi eğlence sistemine kavuşacak. Yeni teknolojiler arasında güncel sürüş asistanları ve güvenlik donanımları da bulunacak. Yeni nesil S-Serisi modelinde de gördüğümüz büyük Mercedes logolu direksiyonun da kabine tat katmasını bekliyoruz. Direksiyon üzerindeki tuşlar tamamen dokunmatik olacak. Bu da akıllara yok olmaya yüz tutmuş donanımlar videomuzu getiriyor. Henüz izlemediyseniz aşağıya bu videoyu da bırakıyoruz.

E-Serisi Coupe'nin AMG logolu E53 versiyonu da 27 Mayıs'ta karşımıza çıkacak. 435 bg güç ve 520 Nm tork üretebilecek aracın motoru da elektriklenecek. 3.0 litrelik 6 silindirli motor ve vites kutusu arasına yerleşecek bu motor, araç çalışırken ekstra 21 bg güç ve 250 Nm tork sağlayacak. E-Serisi Convertible saflarında da benzer değişimler bekliyoruz. Mercedes mühendisleri kumaş tavanın renk paletini genişleterek aracın çok daha eğlenceli görünmesine olanak sağlayacak.

Ailenin zirvesindeki AMG E63'ü görmek için ise bir süre daha beklememiz gerekiyor.