Dünya lansmanı yapılan LBX Morizo RR, Lexus markasının yeni bir segmente girişini temsil eden LBX’in yüksek performansa odaklanan konsepti olarak dikkat çekiyor. Konsept araç, bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye pazarında da sunulacak olan LBX’in sofistike tasarımını ve sürüş kalitesini de yansıtmaya devam ediyor.
Lüks segmentteki kalıpları kıran LBX’in yüksek performanslı konsept aracı, “Morizo” olarak da bilinen şirketin yönetim kurulu başkanı ve baş test pilotu olan Akio Toyoda'nın doğrudan katkılarıyla geliştirildi.
LBX Morizo RR konsepti, 305 HP güç üreten turbo beslemeli üç silindirli bir motordan güç alıyor. Elektronik kontrollü bir sistem ve Direct Shift sekiz ileri otomatik şanzıman aracılığıyla dört tekerleğe birden güç veriyor. Gövde, süspansiyon ve lastikler de dahil olmak üzere otomobilin tüm temel unsurları performans için geliştirildi. Geliştirme ekibi aracın aerodinamilerini optimize etmek adına yüksek hızlı hava yarışları dünyasındaki teknolojileri uyguladı.
Lexus, yeni konsepti, benzersiz detaylarla da özelleştirdi. Morizo'nun imzası niteliğindeki sarı renk, ön panjurun üst kısmında, fren kaliperlerinde ve köpek balığı yüzgeci anten gibi detaylarda yer alıyor. Diğer tasarım farklılıkları arasında Morizo RR logosunun yanı sıra spor koltuklar, alaşım pedallar, çamurluklar ve marşpiyeller bulunuyor. Sonuç olarak ortaya yüksek performanslı, ödüllendirici ve güvenli bir sürüş deneyimi sunan bir otomobil çıkarıldı.