Lamborghini, Terzo Millennio konseptinin üzerindeki örtüleri kaldırdı. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ile ortak geliştirilen araç üçüncü bin yıl için tasarlanmış. Gelişmiş elektrikli güç aktarma organına sahip olan araç oldukça hafif ve aerodinamik bir yapıyı da içinde barındırıyor.

Aracın motoruna değinecek olursak,  Terzo Millennio’nun sahip olduğu 4 adet elektrikli ünite gücünü süper kondansatörlerden ve gövde panellerine yerleştirilmiş enerji depolama cihazlarından alıyor.

Lamborghini araç hakkında pek fazla ayrıntı vermese de konsept modelin gelişmiş bir kinetik enerji yenileme sistemi tarafından desteklenen oldukça hızlı şarj sürelerine sahip olduğunu belirtti.

Karbon fiber ve ileri teknoloji pillerin birleşimi göz önüne alındığında bazı panellerde ilerleyen aşamalarda çatlaklar oluşacağı ve kopmalar yaşanabileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Bu durumu öngören Lamborghini ve MIT, kendilerini etkin bir şekilde onarabilen bir karbon fiber üzerinde çalışmalar yapıyor. Şirket, aracın sürekli kendini izleyeceğini ve herhangi bir hasar durumunda devreye girerek ‘onaran kimyasallarla dolu mikro kanallar’ yardımıyla sorunlu bölgeyi düzelteceğini iddia etti.

Bu denli yenilikçi bir teknolojiyi yakın zamanda herhangi bir modelde görmeyi elbette beklemiyoruz. Konu hakkında konuşan Lamborghini Ar-Ge patronu, teknolojinin sürekli ilerlediğini vurgularken bazı bileşenlerin diğerlerine göre üretime geçmeye daha yakın olduğunu söyledi.