Yakın zamanda Avrupa basınına tanıtılan en yeni N modeli, Hyundai'nin ‘sporting N’ ekibi tarafından üretilen ilk SUV olma özelliğini taşıyor. Her Hyundai N modeli viraj ustası, günlük kullanıma uygun spor otomobil ve yarış pisti kabiliyeti olmak üzere üç eksen üzerinde geliştirildi.

KONA N İÇİN ‘TERZİ İŞİ’ YAKLAŞIMLA TASARLANAN P ZERO

Pirelli mühendisleri, KONA N için geliştirilen 235/40R19 96 Y ebatlı yeni P Zero lastiklerle Hyundai mühendislerinin beklentilerini karşılayarak pistte performansı yükseltirken yolda güvenlik ve sürüş keyfini artırıyor. Bu iyileştirmeler, Hyundai ve Pirelli’nin Almanya’da Nurburgring'de ve Kore'de Namyang pistinde bir yıl boyunca ortaklaşa gerçekleştirdiği testlerle sağlandı. Pirelli, Hyundai N ekibi için her otomobilin performansından en üst düzeyde yararlanırken araç içinde maksimum konfor sunma hedefiyle düşük yol gürültülü ‘terzi işi’ bir P Zero lastik serisi geliştirdi. P Zero lastik, Pirelli'nin motor sporlarındaki deneyimini dünyanın en iyi otomobil üreticileriyle iş birliğiyle buluşturan bir Ultra Yüksek Performans (UHP) ürünü olarak doğdu. Pirelli'nin ‘mükemmel uyum’ stratejisi doğrultusunda KONA N için geliştirdiği P Zero lastikler, performansı vurgularken sürüş konforundan ödün vermiyor. Islak zeminde mükemmel frenleme performansı (lastiğin üzerindeki 'A' işaretiyle belgelenmiştir) ile güvenlik öne çıkarken dayanıklılık, yol tutuşu ve konfor da vurgulanıyor. Lastiğin yanağında özel olarak Koreli üretici için üretildiğini gösteren 'HN' işareti yer alıyor. 

PIRELLI İLE HYUNDAI N EKİBİ YAN YANA: I20N VE I30N İLE PİSTTE

Pirelli sadece KONA N için değil Türkiye’de üretilen yeni Hyundai i20 N ve önceki modelde olduğu gibi yeni Hyundai i30 N de dahil olmak üzere N serisindeki diğer spor otomobiller için orijinal ekipman olarak P Zero lastik (sırasıyla 215/40R18 89 Y ve 235/35R19 91 Y ebatlarında tedarik ediyor. Bu sayede 2016 yılında Hyundai i30 Fastback N ve Hyundai Veloster N için özellikle Amerika pazarına yönelik lastik tedariki ile başlayan Pirelli ile Hyundai arasındaki iş birliği güçleniyor. KONA N modelinde Pirelli lastiklerinin kullanılması, İtalyan lastik üreticisi ile Hyundai'nin şimdi Avrupa'daki tüm yüksek performanslı modellerini kapsayan N serisiyle ilgili sportif misyonu arasındaki yakın bağı bir kere daha vurguluyor.

Hyundai'nin Güney Kore’deki küresel araştırma ve geliştirme bölümüne ev sahipliği yapan Namyang bölgesini temsil eden ‘N’ ile ayrıca Hyundai'nin efsanevi Nurburgring pistindeki teknik merkezine de atıfta bulunuluyor. Virajlarının çeşitliliği ve iniş çıkışlarıyla bilinen ünlü Alman pisti, özellikle KONA N gibi spor otomobillerin hızlarını ölçmek için bir test pisti olarak kullanılıyor. Yarış pistindeki bir virajı çağrıştıran N logosu bu spor mirasını da anımsatıyor.

PIRELLI VE HYUNDAI WRC DÜNYA RALLİ ŞAMPİYONASINDA

Hyundai, yıllardır dünyanın pek çok önemli motor sporları şampiyonasında yer alıyor. Koreli şirket Nurburgring VLN serisi, Pirelli World Challenge ve Nurburgring 24 Saat gibi yarışların yanı sıra 2019 ve 2020'de markalar şampiyonluğunu kazanan i20 Coupe WRC ile 2014'ten bu yana Dünya Ralli Şampiyonası'na da katılıyor. Uzun zamandır WRC ile güçlü bağlantısını sürdüren Pirelli, daha sonra yola çıkaracağı yeni teknolojileri denemek için rallilerden bir açık hava laboratuvarı olarak yararlanıyor. 1973'ten bu yana rallilerde rol alan Pirelli bugüne dek 25 dünya şampiyonluğu elde etti ve 181 ralli kazandı. 2008 - 2010 yılları arasında Dünya Ralli Şampiyonasının resmi lastik tedarikçiliğini üstlenen İtalyan şirketi, 2018'den itibaren WRC2’nin ve 2021'den itibaren 2024'e kadar WRC’nin tedarikçisi olarak rolünü devam ettiriyor. Pirelli, bu yeni iş birliğiyle dünyanın en prestijli motor sporları şampiyonalarında liderlik konumunu bir kez daha vurguluyor.