Sürücüler geleneksel Ferrari köpüklü şarabını püskürtmeye başladıklarında, Norris şişesinin altını yere vurarak köpüğün akmasını sağlamak için alametifarikası olan taktiğini uyguladı.
Podyumun en üst basamağını taban olarak kullandı ancak bu temas Verstappen'in hemen yanındaki kazanan kupasını düşmesine yetti ve kupa yere çarparak parçalara ayrıldı.
Norris, kutlamasına devam etmeden ve Verstappen'e kötü haberi vermeden önce şok olmuş bir ifadeyle ne yaptığını çabucak fark etti.
McLaren Pazar gecesi geç saatlerde, Norris'in kupayı nasıl kırdığını gösteren bir video ile birlikte Red Bull'dan özür diledi.
Yarış sonrası basın toplantısında olanlar hakkında konuşan Norris, kupayı kötü bir yere bıraktığı için Verstappen'in hatası olduğunu düşünürken gülümsedi.
Norris, "Max kupayı kenara çok yakın bir yere koydu," dedi. "Sanırım düştü. Benim sorunum değil. Onun sorunu!"
Macar F1 gazetecisi Sandor Meszaros'a göre, ilk üçe verilen kupalar ucuz da değildi. 
Twitter'da "#HungarianGP kupaları Herendi Porcelanmanufaktura Zrt tarafından yapıldı" diye yazdı. "Hepsi el yapımı, üretim süresi yaklaşık altı ay ve maliyeti ~ 40.000 avro."
Kupa olayı, Norris ve McLaren'in Verstappen'in ardından ikincilikle üst üste ikinci podyumunu elde ettiği bir başka harika günün tek hatasıydı.
McLaren'in şu anda F1'deki en hızlı ikinci araca sahip olduğunu düşünüp düşünmediği sorulduğunda, "Bence Mercedes ile aramızda oldukça eşitlik var," dedi. "Lastik aşınmasına bakarsanız, Mercedes bizden çok çok daha iyi. Her zaman da öyleydi. 
"Sıralama turlarına bakarsanız, Lewis ile Mercedes'in biraz daha hızlı olduğunu görürsünüz, bu yüzden ben hayır diyenlerden olacağım. Mercedes'in çok yakın olduğuna inanıyorum ama bu çok zor. 
"Bence, dediğim gibi, Lewis 2. virajda önde kalsaydı, bugün bizi yenerlerdi ve ben de muhtemelen podyumda olmazdım. O zaman da 'ah, Mercedes daha hızlı' derdiniz.
"Ama onu geçtim diye McLaren'in daha hızlı olduğunu düşünüyorsunuz. Yani, sıkı bir yarış. İyi bir iş çıkarıyorlar. Ama aynı zamanda da McLaren mükemmel bir iş çıkarttı.
Verstappen'in kupasının kırılmasının ardından, kupayı yapan Herendi şirketi kupayı değiştirme sözü verdi.
Şirketin CEO'su Attila Simon Macaristan'ın M4 Sport kanalına konuştu: "Suçlunun kim olduğuna takımlar karar verecek, ancak biz kupayı yeniden yapmanın keyifli ve ağır yükünü üstleneceğiz."
Kupanın üretimine çoktan başlandı ve altı aylık üretim sürecinin kısaltılarak Verstappen'in önümüzdeki birkaç hafta içinde kupayı alabilmesi hedefleniyor.