Kia, bu yıl 65’incisi düzenlenen dünyanın en köklü ödül programı Good Design ödüllerinde üç ödüle layık görüldü. Kia ailesinden; 2016 model SUV aracı Yeni Sorento, 2016 model yepyeni D segment sedan aracı Optima ve üretiminde Soul'un esas alındığı konsept aracı Trail'ster, “ulaşım” kategorisinde ödüller kazandı. Kia, 2014 yılında da K900, Soul EV ve GT4 Stinger araçlarıyla başarıya ulaşmıştı. Kia böylece iki yılda toplam altı Good Design ödülünü evine götürmüş oldu. Yenilikçi ürün ve tasarımları ödüllendiren Good Design jürisi Kia araçlarını; tasarım, teknoloji, malzeme, konsept, işlevsellik, kullanılabilirlik, enerji tasarrufu ve çevreye hassasiyet gibi birçok kriter üzerinden değerlendirildi.

2006 yılında tasarım departmanının başına geçen Peter Schreyer’in önderliğinde atağa kalkan Kia, ürettiği çarpıcı ve yenilikçi tasarıma sahip araçlarla son dönemde küresel çapta büyüme ivmesi yakaladı.

Chicago Athenaeum Mimari ve Tasarım Müzesi ve Metropolitan Arts Press Ltd. Müzenin her yıl düzenlediği Good Design ödülleri, dünyanın dört bir yanında üretilen en yenilikçi ve son teknoloji ürünleri ve grafik tasarımlarını ödüllendiriyor.