Ön tarafında çok büyük bir tampona sahip olan Budd-e, LED teknolojisine sahip sis ve normal farları ile buradan oldukça dikkat çekici görünüyor. D sütununa da sahip olan aracın kendine has arka stop lambaları ve 21 inçlik jantları, tavanındaki güneş panelleri ve dijital yan aynaları da aracın yenilikçiliğini gözler önüne seriyor.
Aracın boyutlarına baktığımızda modelin, Touran ile Multivan T6’nın arasında konumlandırıldığını görebiliyoruz. Budd-e’nin iç mekanında ise sürücüleri üç farklı renkle kişiselleştirilebilen kavisli büyük bir ekran karşılıyor. Burada yolcular için gövdeyi iyice sarmalayan koltuklar kullanılırken, düğmesiz direksiyon simidi vuruşlara ve uygulanan basınçlara cevap verebiliyor.
Aracın kapıları dahil bütün fonksiyonları dokunmatik olarak yönlendirilebilirken araçta bulunan ses tanıma sistemi ile ‘’Selam Budd-e’’ derseniz araç kendi kendine çalışıyor, ve burada verdiğiniz emirleri algılayarak, örneğin ‘’sıcaklığı azaltın’’ dediğinizde, bunları uygulamaya geçirebiliyor. Sistem, ses tonlarını kaydetme özelliğiyle de kaydettiği yolcuların da seslerini tanıyarak onların verdiği emirleri de yerine getirebiliyor.
Volkswagen Budd-e, markanın elektrikli ve plug- in hibrit araçları için yeni geliştirdiği platformu olan MEB’in üzerinde tasarlanmış. Alman otomobil üreticisi, bu platformun büyük pilleri rahatça taşımak, elektrikli araçlarda içerideki yolculara geniş alanlar sunup onları rahat ettirmek ve sürüş dinamiklerini en iyi şekilde sunmak amacıyla geliştirildiğini belirtiyorlar.
Araçta 101 kWh gücüne sahip bir ünite bulunuyor. Volkswagen bu motorun detaylarıyla ilgili açıklama yapmasa da gelen bilgiler, aracın 150 km/s hıza kadar çıkabildiği ve full şarjla 600 km yol yapabildiği yönünde…