2012 yılında hayata geçirdiği www.lastik.com.tr adresi üzerinden Bridgestone ve Lassa marka lastiklerinin satışını yapan Brisa, site üzerinden araç marka ve model bilgilerinin girilmesiyle lastik ebat bilgilerini son kullanıcılarına sağlıyor. Lastiklerinizi dilediğiniz yerde ücretsiz monte eden Brisa ekipleri, araç üzerindeki lastikleri de sigortalı olarak “Lastik Oteli”inde saklıyor.

Özellikle yeniden kış lastiği kullanımına dönülmesi gereken bu dönemde lastik bayilerine gitmek için vakit bulamayan çalışanların ve kadın sürücülerin imdadına Brisa koşuyor. Brisa müşterileri, site üzerinden beğendikleri lastikleri gün, saat ve lokasyon belirterek kapıda ödeme imkânıyla satın alabiliyorlar. Aracının lastik ebadını bilmeyen kullanıcılar ise araç marka ve modeli bilgileri hakkında 0212 444 65 00 numaralı çağrı merkezinden bilgilendirme alabiliyor.

Yaz-kış lastiği değişiminin ardından, Brisa’nın 70’e yakın ilde sunduğu “Lastik Oteli” hizmeti sayesinde, kullanılmayan lastiklerin bir sonraki kış dönemine kadar sigortalı olarak saklanması da mümkün oluyor. Böylece hem kullanıcılar için bir depolama çözümü sunulurken, hem de lastikler en ideal şartlarda (kuru, serin, güneş ışığı almayan asit ve yağ benzeri kimyasallardan uzak) muhafaza edilerek, kullanım ömürleri boyunca aynı şekilde performans göstermeleri sağlanıyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir de dâhil 9 şehirde hizmet veren www.lastik.com.tr üzerinden lastik satın aldığınızda, lastikleriniz deneyimli Brisa çalışanları tarafından zahmetsizce kapınızda sökülüyor, sipariş verdiğiniz lastikleriniz takılır ve balas ayarı yapılarak güvenli şekilde teslim ediliyor.

Kış lastikleri trafik kazalarını azaltıyor

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle, standart lastikte kullanılan karışımlar sertleşerek tutunma özelliklerinin bir kısmını kaybediyor. Bununla birlikte kış lastikleri içinde silika bulunan özel hamuru ve özel deseni sayesinde 0°C’nin altındaki hava sıcaklıklarında bile yumuşaklığını ve dayanıklılığını koruyabildiği için sürüş güvenliği için büyük önem taşıyor.

Kış lastikleri özel desen yapısı sayesinde karlı, erimiş karlı ve çamurlu yüzeylerde yaz lastiklerine göre çekiş gücünde %25’e varan avantaj sunuyor. Yaz lastikleriyle 50 km/s hızla giden bir aracın fren mesafesi 44 metre iken, kış lastikleriyle bu mesafe 36 metreye kadar düşer. Aradak bu 8 metrelik fark ise yaklaşık iki binek araç boyuna denk geliyor. Birçok sürücü mevsime göre 2 farklı takım lastik kullanmanın ek bir maliyet getirdiğini düşünür; oysa ki sadece yazın kullanılan yaz lastiklerinin ve sadece kışın kullanılan kış lastiklerinin toplam kullanım ömürleri, 12 ay boyunca değişmeyen bir takım lastikten daha uzun oluyor. Bu nedenle aslında ek bir maliyet de söz konusu olmuyor.

Neden kış lastiği?