Arazi araçlarının ikonik markası Jeep'in yeni Compass modeli, Euro NCAP tarafından düzenlenen testlerden 5 üzerinden 5 yıldız aldı. 70'in üzerinde aktif ve pasif güvenlik donanımı ve çok yüksek burulma direncine sahip güvenlik kafesi, Compass'ın bu önemli ödüle layık görülmesinde büyük rol oynadı.

Sınıfının en gelişmiş 4x4 sistemlerine sahip, en yetenekli kompakt SUV modeli olarak dikkat çekecek Jeep Compass, ülkemiz yollarıyla buluşmak için gün sayarken, Euro NCAP tarafından 5 üzerinden 5 yıldız aldı.

Tasarım ve geliştirme sürecinde güvenliği merkeze alarak geliştirilen Jeep Compass modeli, yetişkin ve çocuk koruması, yaya koruma ve sürüş destek sistemleri kategorilerinden başarılı puanlar elde etti. 70'in üzerinde aktif ve pasif güvenlik sistemiyle donatılan Jeep Compass'ta, radar tabanlı Çarpışma Uyarı Sistemi, Şerit Değiştirme İkaz Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Arka Trafik Tespiti Sistemi, kendi kendine frenlemeye de imkân veren Adaptif Hız Sabitleyicisi ve gelişmiş devrilme önleyici teknolojisiyle donatılan Elektronik Stabilite Programı gibi yüksek güvenlik donanımlarına yer veriliyor. 

Altı hava yastığı (sürücü ve ön yolcu için ön hava yastıkları, tüm sıralar için yan perde hava yastıkları ve ön koltuklar için yan hava yastıkları) ile ERM (elektronik devrilme azaltma) özellikli ESC (elektronik stabilite kontrolü) gibi özelliklerin de dahil olduğu tüm bu sistemler, Avrupa pazarında Compass modellerinin ‘beş yıldızlı’ standart güvenlik ve emniyet özelliklerini tamamlıyor.