Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler karbon emisyonlarını azaltmak için çevre düzenlemelerini sıkılaştırdıkça EV'lere yönelik artan talebin ortasında geliyor . Toyota geçen ay pilli elektrikli araç (BEV) versiyonunu, bZ4X'i duyurdu.

İçten yanmalı motorlardan teknolojik olarak uzaklaşma, Subaru gibi EV'lerin pahalı gelişimini finanse etme konusunda daha az yetenekli olan daha küçük otomobil üreticileri için bir zorluk teşkil ediyor. Aynı zamanda Toyota gibi üst düzey otomobil üreticileri için daha küçük rakipleri daha yakına çekmek için bir fırsat.

Subaru CEO'su Tomomi Nakamura bir lansman etkinliği sırasında, "EV pazarı henüz olgunlaşmadı, bu nedenle Toyota ile işbirliğimizi derinleştirerek buna yanıt vereceğiz." dedi. 

Şimdilik, Solterra'nın Toyota tarafından Japonya'da üretileceğini ve Subaru'nun yeterli satış hacmine sahip olduğunda üretimi ana pazarı olan Amerika Birleşik Devletleri'ne taşıyabileceğini söyledi.

Hibrit elektrikli otomobillerin öncüsü, ancak tam elektrikli araç pazarına geç giren Toyota, 2025 yılına kadar 15 BEV modeline sahip olmayı planlıyor. Ayrıca, otomatik pil üretim kapasitesini genişletmek için önümüzdeki on yılda 13,5 milyar dolar harcıyor.

Subaru'daki araç satışları, üretim hacmine göre dünyanın en büyük otomobil üreticisi olan Toyota'nın onda birinden daha az.

Subaru bir basın açıklamasında, önden çekişli Solterra'nın 530 km (329 mil) seyir menziline sahip olduğunu, dört tekerlekten çekişli versiyonunun ise tek bir şarjla 460 km sürebileceğini söyledi.