Intercity İstanbul Park'ın sahibi Vural Ak'ın Formula 1'in yeniden Türkiye'ye gelmesine ilişkin açıklaması şöyle;

Kamuoyunun Bilgisine,

Formula 1 yarışlarının ülkemize geri getirilmesi hususunda son dönemde yabancı ve yerli basın kanallarında ve sosyal medya platformlarında çıkan haberlere istinaden kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

Formula 1 yarışlarının ülkemize geri getirilmesi çalışmalarını, İstanbul Park pistinin işletmesini aldığımız 2013 yılından bu yana büyük bir arzu ve titizlikle yürütmekteyiz. Dünyanın en özel pistlerinden Intercity İstanbul Park’ın işletmesini devraldığımız ilk günden bu yana motor sporları, trafik güvenliği ve otomotiv sektörü için her yıl 300 günden fazla etkinlik, eğitim programları ve festivaller düzenlemekteyiz.
2017 yılından itibaren Formula 1 yarışlarının ülkemize geri getirilmesi projesi, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerine alınmış ve Formula 1 yönetimi ile gerekli görüşmelerin yürütülmesi görevi T.C. Cumhurbaşkanlığınca tarafımıza verilmiştir. Dünyanın en iyi yarış pistlerinden biri olarak gösterilen Intercity İstanbul Park’ın ve İstanbul’un, Formula 1 yarışlarına yeniden ev sahipliği yapabilmesi için Formula 1 yönetimi ile görüşmelerimiz aralıksız devam etmektedir.

Özellikle 2020 yılı takviminde yer almak için görüşmelerimiz sürerken, Formula 1 yönetimi ile yaptığımız gizlilik sözleşmesi kapsamında, detaylarını şu anda paylaşamayacağımız bir aşamada olduğumuzu ve uygun şartların sağlanması durumunda Intercity İstanbul Park olarak kamuoyuna gerekli bilgilendirmenin yapılacağını paylaşmak isteriz.

Saygılarımızla,

Intercity İstanbul Park