Karar Audi CEO'su Markus Duesmann tarafından Perşembe günü otomobil üreticisinin Almanya'nın Ingolstadt kentindeki genel merkezinde düzenlenen bir yönetim toplantısında açıklandı .

Audi yeni benzinli, dizel ve hibrit otomobil üretimini durdurmayı planlasa da, 2026 yılına kadar piyasaya sürülen yeni modelleri 2030'ların başına kadar üretilmeye ve satılmaya devam edecek. O zamandan sonra Audi tamamen elektrikli bir otomobil üreticisi olacak.

Automobilwoche'ye göre, A3 ve A4'ün yanmalı motor halefleri olmayacak, ancak pille çalışan A3 e-tron ve A4 e-tron ile değiştirilecek. Alman endüstri gazetesi Handelsblatt , Audi'nin A5 ve A6 modellerinin elektrikli evriminin benzer bir zaman çizelgesini izleyeceğini söyledi .

Audi tarafından üretilen son içten yanmalı motor modeli, muhtemelen 2026'da elektrikli bir varyant olan Q8 e-tron ile birlikte piyasaya sürülecek olan Q8 olacak. Handelsblatt , Audi'deki isimsiz kaynaklara atıfta bulunarak , içten yanmalı motor Q8'in 2032 yılına kadar üretileceğini söyledi.

Nisan ayında Audi, 2023'ün başlarında satışa çıktığında standart A6 içten yanmalı motor modellerinin yanı sıra A6 e-tron tam elektrikli otomobilini de satmayı planladığını duyurdu. Nisan ayında Şanghay otomobil fuarında tanıtılan bir A6 e-tron konsepti , Üretim biçiminde 700 km'nin (435 mil) üzerinde bir menzile izin verecek 100 kilovat saatlik pil.

2022'nin ikinci yarısında piyasaya sürülecek olan Q6 e-tron büyük SUV'nin ardından, Audi'nin Porsche ile geliştirilen KKD (premium elektrikli platform) mimarisi üzerine inşa edilen ikinci aracı olacak.

Duesmann, Mart ayında yaptığı açıklamada , Audi'nin tam elektrikli ürün yelpazesini 2025 yılına kadar küresel olarak 20 modele genişletmeyi planladığını söyledi . Audi ve Volkswagen Grubu kardeş markası Porsche, 2030 yılına kadar KKD platformuna dayalı 7 milyon araba satmayı planlıyor.

Audi'nin mevcut tam elektrikli otomobilleri e-tron, e-tron Sportback ve e-tron GT'dir. E-tron ve e-tron Sportback, Audi'nin MLB Evo platformunu temel alırken, e-tron GT, J1 platformunu Porsche Taycan ile paylaşıyor.

Audi'nin yalnızca elektriğe geçişi, tam elektriğe daha temkinli bir geçiş yapmayı planlayan rakip Alman lüks markaları BMW ve Mercedes-Benz'den daha ileri gidiyor.