Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mobil Oil Türk A.Ş. Genel Müdürü Münci Bilgiç, 2019 yılında Mobil olarak bir önceki yıla kıyasla üretim ve sevkiyatlarını artırdıklarını ifade ederek, “2019 yılı hem Türkiye ekonomisi hem de otomotiv sektörü için zorlu bir yıl oldu. Tüketici faizlerindeki ve kurdaki yükselişe bağlı olarak yeni araç satışlarında küçülmeler ve buna bağlı olarak otomotiv sektöründe bir üretim daralması gördük. Buna karşın uyguladığımız programlar ve pazara uygun ürünlerimiz sayesinde, yılı planlarımız paralelinde tamamladık ve özellikle binek otomobil yağlarında pazar payımızı artırdık” açıklamalarında bulundu. 

İkinci el araç talepleri ve servis hizmetleri artacak!

Türkiye’nin Mobil’in üretim gerçekleştirdiği 30 ülke arasında yer alması sebebiyle özel bir öneme sahip olduğunu belirten Bilgiç; “Türkiye'de şu anda 450 bin ton madeni yağ tüketiliyor. Bunun 250 bin tondan fazlası otomotiv motor yağı, geri kalanı ise müstahzarlar, sanayi yağları ve yardımcı ürünler. Mobil olarak sanayicilerin, ustaların ve son kullanıcının gözünde kaliteli bir ürün algısına sahip olan, Türkiye’de bu alanda faaliyet gösteren en köklü markalardan ve  halen en tercih edilen ilk 3 markadan biriyiz. Bugün 14 ülkeye ihracat yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarda ihracatta daha da üst seviyelere gelmeyi hedefliyoruz. Tüm bu gelişmeler ışığında bu yıl Türkiye’de pazar büyümesinin üzerinde bir büyüme amaçlıyor, piyasaya süreceğimiz yeni ürünlerimiz ve artan ihracatımızla birlikte 2020 yılında da %5’lik bir büyüme hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 

Önümüzdeki dönemde sürücülerin kullanılmış araca yönelince araç bakımının daha da önem kazanacağını ifade eden Bilgiç, “Bu araçlar yetkili servis garanti kapsamı sürelerini aştıkları için haliyle özel servis ve perakende noktalarına yöneleceklerdir. Bu sebeple önümüzdeki yıllarda özel servis ve perakende satışlarında bir miktar artış bekliyoruz. Dolayısıyla 2.el araç satışlarında ve araç bakımlarında orta ve uzun vadede talebin artacağını öngörüyor ve planlarımızı bu doğrultuda revize ediyoruz” dedi.