Yenilenen Renault Clio Sport Tourer, çok yönlülüğü ile ön plana çıkan bir otomobil. Bu yönünü, hatchback versiyonuna göre 205 mm uzunluğunun getirdiği 145 litrelik bagaj hacmi ile bir adım ileride gösteriyor. Her ne kadar arka koltuk boyutları HB’ye göre aynı olsa da, baş mesafesinde 20 mm’lik bir artış bulunuyor.

Makyaj sonrası daha zengin donanımlara kavuşan Clio ST’nin ön tamponu daha modernleştirilirken far grafiklerinin LED forma kavuştuğu görülüyor. Üst donanım paketleri ile gelen C formlu Full LED teknolojisi bu modelde küçük bir Megane görüntüsü yansıtıyor. 

İç ve dış kişiselleştirme seçenekleri de çeşitlenen modelde, yeni nesil koyu renkli jantlar ve içeride Renault R Link multimedya sistemi moderinliğe katkıda bulunuyor.

Renault’nun dünya çapında büyük beğeni toplayan 1.5 litrelik dCi dizel motoru büyük satış rakamlarını toplamasındaki en büyük paylarından birisi olarak görünüyor. Test aracımızda da bu motorun 90 HP’lik versiyonuna 6 ileri çift kavramalı EDC otomatik şanzıman eşlik ediyor. Ekonomi odaklı bu motor şehir içi ara hızlanmalarda beklentiyi karşılarken, EDC şanzıman akıcı vites geçişleri ile konforu büyük oranda destekliyor. Buna karşılık Clio ST, otoyol sollamalarında atak olamıyor olsa da 4.5 litre yakıt ile 100 km yol yapabiliyor olması performans beklentisinden çok ekonomi konusunda kullanıcısının yüzünü güldürüyor. Modelin süspansiyon ve elektronik direksiyon yapısı konforlu bir yolculuk sunuyor. Kişiselleştirilen donanım seçenekleri ve ekonomik motoru ile tatminkar bir seçenek olan Clio Spor Tourer 63.550 TL’lik başlangıç fiyatı ile oldukça içi bir seçenek...

Buğra Özkan: Quattroruote Test Editörü

Yeni Birlik Gazetesi'nden alınmıştır