Günümüzün yükselen trendlerinden birisi hiç kuşkusuz bir SUV sahibi olmak. Ancak bu sınıftaki modellerle daha çok şehir kullanımlarında karşılaşıyoruz. Yüksek ve geniş yapıları ile trafik içinde kıvrak olamayan büyük SUV modellerine natif olarak küçük sınıf modeller eşlik ediyor. Renault Captur ise küçük sınıf SUV modellerinden bir tanesi… 

Yenilenen yüzüyle Captur, C formundaki gündüz aydınlatmaları ve Ful LED teknolojili far grubuyla, artık daha yenilikçi bir kitleye hitap ediyor. Modelin tasarımında radikal değişiklikler görülmüyor olsa da kullanımı kolaylaştırıcı birçok etken yer alıyor. Ön ve arka tamponunda koruyucu plakalara kavuşan Captur, arazi koşullarına gönderme yapıyor.

Modelin iç mekanında ise Renault’un yeni nesil direksiyon simidi göze çarpıyor. Kimi kullanıcı tarafından eleştirilen eski direksiyon, yerini daha sade bir görünüme bırakmış. Modelde, B sınıfı bir SUV için yeterli bir yaşam alanı ve bagaj hacmi sunuluyor. Test otomobilimizde yer alan panoramik cam tavan ise ferahlığa bir hayli katkıda bulunuyor.

1.5 litrelik dCi dizel motoru ile 90 HP güç ve 220 Nm tork üreten Captur, bu gücünü 6 ileri EDC çift kavramalı otomatik şanzımanla yola aktarıyor. Vites geçişleri sarsıntısız ve yeterli hızda gerçekleşiyor. Asıl marifetini ekonomikliğinde gösteren model 5.5 lt/100 km’lik karma tüketim verisi ile günlük kullanım için oldukça ideal bir çizgi çiziyor. Yumuşak yapılı süspansiyon zaman zaman gövde salınımlarına yol açsa da konfora olan etkisi ile bu yönde bir artı katıyor. Ayrıca hafif arazi şartlarında darbeleri emen süspansiyonlar günlük şartlarda sarsıntısız bir sürüş sunuyor.

Ekonomikliği ve konforlu yapısı ile ön plana çıkan Renault Captur, Icon donanımı ile 93 bin 600 TL’lik başlangıç fiyat etiketine sahip.