Mercedes, model isimlerinin birkaçında revizyona gitti. Bu yenilenme sürecinden nasibini alan bir model de SLC oldu. Selefi SLK ile oldukça benzeşen yeni modelde göze çarpan en önemli yenilikler, Alman otomobil üreticisinin artık çoğu modelinde kullandığı yeni elmas görüntüsü veren ön ızgara, keskinleştirilen burun yapısı ve keskinleşen hatları oluyor.

Mercedes’in önceki nesillerinde kullandığı orta konsoldaki ekranlar görünümleriyle o kadar eleştiri aldı ki, marka artık birçok modelinde bu ekranları konsola gömmeye başladı. SLC’de de aynı durum geçerli ve böylece konsol çok daha şık bir görünüme kavuşmuş durumda. Siyah nappa deri AMG direksiyon simidi ile de sportifliğini perçinleyen iç mekanda ergonomi ön planda. İki kişilik olan modelde iki kişi için de yeterli alan sunuluyor. Tavanı açıkken 225, kapalıyken 335 litrelik bagaj hacmi sunan modelde eşya yükleme konusunda sıkıntı yaşanmıyor. Aracın tavanı da 20 saniyede açılabiliyor.

Ülkemize üç farklı motorla gelen SLC’nin elinin en güçlü olduğu alanlardan birisi de bu konu… Artık 1.6 litrelik benzinli bir üniteye sahip olan model, ülkemizdeki vergi sistemi açısından tutulması oldukça muhtemel bir araç. 156 PS güç ve 250 Nm tork üreten bu ünite, aracın 0-100 km/s hızlanmasını 8.1 saniyede tamamlamasını ve maksimum 223 km/s hıza ulaşabilmesini sağlıyor. 9-ileri 9G-TRONIC şanzımanla kombine edilen model, fabrika verilerine göre 100 km’de ortalama 6.1 litre yakıt tüketiyor. Biz de testimizde sakin kullanımlarda 8 litre civarı değerler görürken performanslı kullanımlarda ise çift haneli rakamlar gördük… İlk gaza oturduğunuzda çok hızlı tepkiler veremeyen SLC 180, ara hızlanmalarda ise sürücüsünün beklentilerini karşılıyor. Mercedes'in metal tavanlı roadster modeli 283 bin 900 TL'lik fiyat etiketi ile sürüş keyfini üst sıralara taşıyan özel bir otomobil.