Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda İspanyol pilot Carlos Sainz, gelecek yıl Ferrari takımı adına yarışacak. Ferrari'den yapılan açıklamaya göre, kariyerinde 4 şampiyonluğu bulunan Alman pilot Sebastian Vettel'den gelecek yıl boşalacak pilot koltuğuna İspanyol Sainz geçecek. İtalyan takımıyla 2021 ve 2022 sezonları için anlaşma imzalayan Sainz, "Scuderia Ferrari adına yarışacak olmaktan dolayı çok mutluyum ve takımın geleceği adına heyecanlıyım. Bu sezon McLaren ile önemli bir süreçten geçiyoruz ve tekrar pistlere çıkmak için sabırsızlanıyorum." ifadelerini kullandı. Ferrari, Monakolu genç yetenek Charles Leclerc ile yollarına gelecek sezon da devam edecek. McLaren'de Sainz'dan gelecek yıl boşalacak koltuğa ise Avustralyalı pilot Daniel Ricciardo oturacak. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 10 etabı ertelenen veya iptal edilen şampiyonanın, 2020 sezonuna 5 Temmuz'da Avusturya'daki yarışla başlaması bekleniyor.

Formula 1 pilotu Ricciardo, 2021'de McLaren takımına katılacak

Avustralyalı Formula 1 pilotu Daniel Ricciardo, gelecek yıl McLaren takımına katılacak. McLaren Takımı CEO'su Zak Brown, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu; takımımız, ortaklarımız ve elbette taraftarımız için çok güzel bir haber." ifadesini kullandı. 30 yaşındaki pilot, McLaren'de gelecek sezon 3'üncü yılına girecek 20 yaşındaki Büyük Britanyalı Lando Norris ile takım arkadaşı olacak.
Avustralyalı pilotun McLaren'e katılmasıyla İspanyol pilot Carlos Sainz ile yollar ayrılıyor. Brown, İspanyol pilotun bu yıl sonu takımdan ayrılacağını belirterek, kendisine teşekkür etti ve kariyerinde başarılar diledi. Sainz'ın Ferrari takımına katılacağı iddia ediliyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Formula 1'de 2020 sezonu henüz başlamadı.

Formula 1 Dünya Şampiyonası 70 yaşında

Dünyanın en heyecanlı motor sporları arasında yer alan Formula1 Dünya Şampiyonası, 70. yıl dönümünü yayınladığı videoyla kutladı.

Organizasyonun internet sitesinden yayınlanan videoda, 1950'de Britanya Grand Prix'siye başlayan şampiyonanın, seyircilerin büyük desteğiyle bugünkü halini aldığı vurgulandı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid 19) salgını nedeniyle 2020 sezonuna henüz başlangıç yapılamayan şampiyona için yapılan açıklamada ise, "Bu sporun başladığı günden bu yana birçok efsane doğdu, şampiyonluklar kazanıldı ve kaybedildi, pistte destansı mücadeleler, ezeli rekabetler yaşandı. Formula 1'in 70. doğum gününde, geçmiş ve şimdiki Formula 1 efsaneleri, siz seyircilere teşekkür ediyor." ifadeleri kullanıldı.

Salgın nedeniyle 10 etabı ertelenen veya iptal edilen şampiyonanın, 2020 sezonuna 5 Temmuz'da Avusturya'daki yarışla başlaması bekleniyor.