Ford, aynı yıl hem Uluslararası Yılın Ticari Aracı (IVOTY) hem de 2020 Uluslararası Yılın Pick-up'ı (IPUA) ödülünü iki kere alan ilk üretici oldu.
Ödüllerle ilgili bir değerlendirme yapan Ford Avrupa Ticari Araçlar Genel Müdürü Hans Schep, "Yeni Transit Custom Plug-in Hybrid ve EcoBlue Hybrid modellerimiz doğru zamanda doğru araç olma özelliğini taşıyor, müşterilerimizin maliyetlerini ve emisyonları düşürmeye yardımcı oluyor. Aynı zamanda ticaret hayatının operasyonel zorlukları ile pratiklikten ve araç yükünden ödün vermeden baş ediyor. Yeni Ford Ranger ise pick-up segmentindeki zerafet, teknoloji ve verimlilik çıtasını bir üst noktaya taşıyor” diye konuştu.
Yeni Ford Transit Custom Plug-In Hybrid (PHEV), Avrupa’nın en büyük ticari araç üretim üssü olan Ford Otosan Kocaeli Fabrikalarında üretiliyor. Kısa süre önce seri üretime geçen model, Türkiye’de üretilen plug-in hibrit elektrikli ilk ticari araç olma unvanına da sahip bulunuyor.
 
Ford, 6. kez IVOTY ödülünün kazananı oldu
 
Yeni Ford Transit Custom Plug-In Hybrid ve Transit Custom EcoBlue Hybrid modelleri, Fransa'nın Lyon kentinde düzenlenen özel bir törende, Avrupa'nın 25 ülkesinden 25 uzman otomotiv gazetecisinin oluşturduğu jürinin oy birliği ile verdiği kararla 2020 Uluslararası Yılın Ticari Aracı (IVOTY) ödülünün kazananı oldu. Ford, böylece 6. kez IVOTY ödülüne sahip oldu. 
Jüri üyeleri, Ford Transit Custom Hybrid’in yakıt maliyetlerini düşürmeye yardımcı olması, düşük emisyon bölgelerine giriş izni sunması ve emisyonları azaltmak üzere tasarlanan elektrikli güç aktarım mekanizması için övgüler dizdi.