Şirket, Kocaeli fabrikasında ürettiği Transit Custom ve Tourneo Custom’ın hibrit versiyonlarını 2019’un ilk çeyreğinde devreye alacak. Yüzde 100 elektrikli versiyonların üretim hedefi ise 2020…
2018’in sonlarında deneme üretimlerine başlayan Ford Otosan, aynı zamanda bu araçlarda kullanılan pili de Kocaeli’nde üretmeye başladı. Bunun yanı sıra pil teknolojisini şirketin Ar-Ge merkezinde geliştirmeyi başardı. Her yıl cirosunun yaklaşık yüzde 3’ünü araştırma ve geliştirme için ayıran Ford Otosan’ın Ar-Ge merkezinde 1500 mühendis görev yapıyor.
Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Türkiye otomotiv sanayisinde pil üretimi yapan ilk ve tek firma olduklarına dikkat çekti. Söz konusu pilin Türk mühendisler tarafından geliştirildiğini söyleyen Yenigün, pildeki yerlilik oranının yüzde 30 olduğunu açıkladı. Türkiye’de üretilecek hibrit araçların İngiltere başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç edileceğini ifade eden Yenigün, Türkiye’de iç pazarda satışın düşünülmediğini kaydetti.
İlk etapta bin adet hibrit araç üretimi planladıklarını söyleyen Yenigün, talebe bağlı olarak üretimin 10 bin adete kadar çıkabileceğini açıkladı.
Bu arada 20 adet prototip Transit Custom hibrit araçların İngiltere'deki test sürüşleri başarıyla sonuçlandı. Prototipler 2017 başından bu yana Londra'da test ediliyordu. Ford Otosan, hibrit araçların test edilmesi için Koceali Belediyesi’ne dört araç verecek.  
BATARYALARI ŞARJ EDİYOR
Ford Otosan tarafından üretilen plug-in-hybrid teknolojisine sahip araçta 117 kw elektrikli motor ve 1.0 ecoboost 120 bg motor bulunuyor. Elektrikli motor 50 km menzile sahip. Benzinli motor menzil artırıcı olarak görev yapıyor. Yani sadece bataryaları şart ediyor. Bu sayede aracın menzili 500 km’ye kadar çıkıyor.  
Türkiye hibritle sınıf atlıyor!
Türkiye’de hibrit otomobil üreten firma sayısı üçe çıkıyor. Toyota’dan sonra Oyak Renault ve Ford Otosan da hibrit araç üretecek. Türkiye dünyada hibrit üretimi gerçekleştiren az sayıdaki ülkeler arasına girecek. Otomotiv sanayi sınıf atlayacak. 
Türkiye’de ilk hibrit üretimini 2016 sonunda Toyota yaptı. 2017’de hibrit yatırımı için teşvik alan Oyak Renault, Bursa’daki fabrikasında Clio başta olmak üzere, markanın diğer modelleri için de hibrit motor üretecek.