Ford’un yeni Vignale versiyonları yüksek malzeme kalitesi, smokin dikişli Windsor deri döşemeler, özel dış cephe renk seçenekleri ve altıgen ön panjur gibi özel detaylar ile geliyor. Ford Avrupa başkan yardımcısı Roelant de Waard yeni Vignale serisi için “Ford Vignale serimiz lüks SUV’lere giderek artan talebi karşılamayı hedefliyor ve Ford’un lüks tasarım, kaliteli materyaller ve işçiliğinin en iyi halini sergiliyor. Ford ürün serisinin en üstünü oluşturacak Vignale’de büyük potansiyel görüyoruz. Müşterilerimizin büyüyen beklentilerini fazlasıyla karşılayacak özel bir deneyim sunacağız” diye konuştu.

Ford Kuga Vignale iki benzinli ve iki dizel motorla sunulacak, bunlar 150 hp ve 182 hp 1.5 litre EcoBoost ve 150 hp ile 180 hp olmak üzere iki güç çıkışı seçeneğiyle sunulan 2.0 litre TDCi.

En üst benzinli versiyon altı kademe otomatik vites ve dört çekişli sürüş sistemiyle sunulacak. Dizel versiyonlarda dört çekiş ve otomatik vites opsiyonel olacak.

Edge Vignale krom çevreli sis lambaları, koyu mat çevreli Vignale ön panjur, 19 inç parlak alüminyum alaşım tekerlekler ile gelecek. Kuga Vignale’de olduğu gibi bu versiyonda da müşteriler farklı dış cephe rnekleri arasında seçim yapabilecek. Bunlara Vignale Ametista Scura isimli metalik kahverengi de dahil. Deri döşeme orta konsola ve ana konsola kadar uzanıyor, yolcu kısmında bir örgü alüminyum aplik bulunuyor. Aktif gürültü kontrolü sistemiyle kabin her zamankinden daha konforlu ve sessiz. Sistem kabine stratejik şekilde yerleştirilmiş üç mikrofon kullanıyor, motor gürültüsünü takip ediyor ve ses sisteminin hoparlörlerine karşı ses dalgaları yönlendiriyor.

Edge Vignale iki dizel motor seçeneğine sahip; 180 hp 2.0 litre TDCi motor ve altı kademe manuel vites, çift turbo 210 hp 2.0 litre TDCi motor ve çift debriyajl Powershift otomatik vites. Ford Vignale serisi için özel bir web sitesi açtı. Sitede çevrimiçi konfigüratör de bulunuyor, böylece müşteriler farklı kişiselleştirme seçeneklerini ve fiyatları görebiliyor.