Yeni nesil Honda Type R’ın lansmanına adım adım yaklaşırken, FK8 kodlu Type R, Avustralya’daki The Brend Motorsport Park’ta önden çekişli otomobiller rekorunu kırarak yeteneklerini bir kez daha kanıtladı. Honda’nın TCR pilotu Tony D’Alberto’nun direksiyon başında olduğu bir TypeR Limited Edition, pisti 2:12:260’lik bir süre ile pist rekorunun iki saniye üzerinde bir farkla tamamladı.
 
Rekor çılgınlığı normal bir Type R ile başladı ve 4.95 km’lik pisti 2:13:251’lik bir sürede turlamayı başardı. Bu versiyon da 2019’dan bu yana kırılamayan 2:14:316’lık rekor süreyi geçti.
 
Sürücü Tony D’Alberto, bir Sıper2 ve Avustralya GT Endurance şampiyonu. Şu anda Honda için TCR Avustralya Serisi’nde yarışıyor. Bir günde iki rekor kıran şampiyon pilot, şunları söyledi: “Standart Civic Type R güzel şekilde dengelenmiş bir otomobil ve pistte sürmek mükemmel bir zevk. Type R Limited Edition ise daha fazla yol tutuşu ve hız sunarak sizi performanslı sürüşe teşvik ediyor. Bu yüzden en iyi süreyi çıkarmak için çabalıyorsunuz. Koşullar biraz daha soğuk olsaydı, eminim Type R Limited Edition ile 2 dakika 11 saniye aralığında bir süre alabilirdik.” Mühendislerin yeni nesil modelle neler yapabileceklerini görmek için sabırsızlandığını sözlerine ekledi.

 


The Bends’deki önden çekişli rekoru için planlama geçen yıl yapılsa da Covid kısıtlamaları bu testi geciktirdi. Şimdi elde edilen başarı, çok sayıda rekorla yakında emekliye ayrılacak olan FK8 Type R için mükemmel bir veda oldu. Type R, 2017'den beri Nürburgring Nordschleife, Hungaroring, Estoril, Silverstone, Spa-Francorchamps, MagnyCours, Bathurst ve Suzuka'da FWD rekorları kırdı.


 
Yeni Type R,Tokyo Auto Salon'da kamufle edilmiş prototip biçiminde önizlendi ve bu yıl içinde tanıtılması bekleniyor. Honda'nın yeni modelinin Suzuka'da zaten test ettiği gerçeğine bakılırsa, öncekinden daha hızlı olduğunu kanıtlayarak yeni bir tur rekoru kırarsa şaşırmayacağız.