Ferrari, karları artırmak için bir SUV inşa etmeye karşı duruyor ancak artık Fiat Chrysler Automobiles'ın kanadında halka açık bir şirket olarak, hissedarları mutlu etmek için büyümesine devam etme sorumluluğunu taşıyor. Ancak, İtalyan otomobil üreticisinin 2016 yılında dördüncü çeyrek satışlarında yüzde 38'lik bir artışla bir satış rekoru kırmayı başardığını düşünürsek hissedarlar yeterince mutlu olmalı. Peki, Ferrari ivme kazanmaya nasıl devam etmeyi düşünüyor?

LaFerrari Aperta gibi daha fazla otomobil çıkararak. Geçen yılki hibrit Cabrio 200 ünitenin tamamını satarak geçildi, ancak Ferrari geçtiğimiz günlerde karı en az yüzde 8 oranında artırmak için bir hedef belirledi ve 2019 yılına kadar yılda 9.000 otomobil üretmeye başladı. Bu 2017, 2017 yılında 950 milyon Euro  ciro elde etmek için bu yıl 8,400 araç satmayı umut eden Ferrari için çok önemli bir yıl olacak ve 880 milyon Euro'ya 2016'da gördüğü gelirde milyonda bir artış sağladı. Ferrari, genellikle süper otomobil tedarikinin talebin altında olduğunu belirtiyor; bu hedefi gerçekleştirmek için özel üretim araçlarının üretimini aşamalı olarak artıracak.

Raporda, "Ferrari NV, geliri ve kazançlarının 2016'da rekor seviyesine ulaşmasına yardımcı olan 2,1 milyon LaFerrari Aperta gibi daha özel üretim süper otomobillerle bu yıl en az yüzde 8 oranında kâr sağlamayı planlıyor" dedi. Bu, Ferrari için makul bir hedef gibi görünüyor, özellikle de 70. yıldönümünü kutlamak için 2017 boyunca beş modelinin her biri için satmayı planladığı 70 özgün ürün bulunduğunu düşündüğümüzde. Eminim bu 350 Ferrari aracının, koleksiyonerlerin ödemekten çok daha mutlu olacağı bir anlam taşır. Ferrari'nin rakibi McLaren'in aksine, İtalyan firma, daha fazla araba satmak için fiyat aralığının alt kısmını incelemek istemiyor; bu, stratejinin sadece zengin araçların daha fazla arabasını almasını sağlamak. Bol şans, Ferrari.