Fiat Chrysler Automobiles, Google ile ortak çalışarak gelecek nesil bilgi eğlence sistemi yazılımı geliştiriyor. Uluslararası marka grubu bu partnerliğin meyvesine ait bir konsepti bu hafta düzenlenecek olan Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) sergileyecek. Gösteri aracı olan Chrysler 300'de bulunan 8.4 inç çapındaki Uconnect ekranında Google'ın Android 7.0 Nougat sürümündeki işletim sistemi bulunacak.

FCA, Google ile yürüttükleri çalışma sayesinde Uconnect bilgi eğlence sisteminin hissiyat ve fonksiyonelliğinin korunarak Android cihazlara uygun birçok uygulama ve özelliğin sisteme entegre edildiğini belirtti. Birçok aracın bilgi eğlence sistemi, akıllı telefon sahiplerinin araçtaki fonksiyonları kullanmasına izin veren Android Auto'yu destekliyor. CES'te yapılacak olan demo ile araç içi sistemlerin sadece radyo ve klima kontrolü haricinde Google Maps, Pandora, Spotify, NPR One, Pocket Casts ve Google Assistant gibi uygulamaları da çalıştırabileceğini gösterecek.

FCA'da baş elektrik mühendisi olan Chris Barman yaptığı bir açıklamada "Google ile yapılan ortaklık her iki tarafa da araç içi teknolojilerin ile bağlanılabilirliğin gelişimini keşfetme ve müşterilerin bilişimde yapılan yeniliklere yönelik artan talebini doğrudan karşılama konusunda büyük fırsatlar verdi." ifadesini kullandı.