Büyüleyici dört kapılı Mercedes-AMG GT konseptinin Cenevre Otomobil Fuarı'nda canlı bir şekilde sergilenmesinden bu yana iki hafta bile geçmedi ve şimdiden elimizde geleceğiyle ilgili harika haberler var. Aslında, şu anki de onlardan biri. Mercedes-AMG'nin prototip test araçları kamuya açık yollarda test etmeye başlamasının yanı sıra, üretim versiyonunun, önümüzdeki yıl rahat bir şekilde çıkacağını doğruladı. İşe bakın; tam da AMG'nin 50. yıldönümü ile aynı zamanda.

Ayrıca, üretime geçtiği zaman adının GT 4 olacağı söyleniyor. Ama bir konu hakkında net olmamız lazım: GT 4 sadece iki kapılı AMG GT spor otomobiliyle benzer bir isim paylaşacak ve yalnızca bu. GT 4, bunun yerine yeni E-Serisini destekleyen aynı arka tekerlekten çekiş platformunda inşa edilecek ve böylece AMG GT'nin kendi benzersiz mimarisine sahip bir öncü modeli olarak kalmasını sağlayacaktır. Motor seçeneklerinde ise, GT 4, konsept gibi, 805 beygir gücünde, 4.0 litrelik bir çift turbolu V8 güç aktarma organlı hibrit özelliğe sahip olacak. Kaynaklar ayrıca, bu motorun halihazırda üretime hazır olduğunu ve bu geliştirmenin "EQ Power +" olarak adlandırıldığını iddia ediyor.

Sözde "baz" GT 4, yaklaşık 500 hp güç üretecek çok da hurafe olmayan hibrid çift turbo 4.0-litre V8 olacak. Ama bir saniye. E-Serisi sedanın "dört kapılı coupe" versiyonu yok mu zaten? Evet, onun adı CLS ve bu da yeniden tasarlanıyor. Yeni CLS ve GT 4 arasındaki iç rekabetten kaçınmak için, Mercedes eski modeli uzatacak ve GT 4 daha sportif bir kişiliğe sahip olup doğrudan Porsche Panamera'yı hedef alacak.