İş birliği kapsamında, ecording’in geliştirdiği insansız hava araçları ecoDrone’lar vasıtasıyla, tohum topları toprakla buluşuyor ve doğada yeni yaşam potansiyelleri oluşturuyor. 01 Ocak 2023 itibarıyla başlayan sosyal sorumluluk projesi dahilinde, 2023 yılının ilk 3 ayında toplam 3 bin adet tohum topu atıldı. Toplam 15 bin adet Kızılçam ve Karaçam tohumlarının 2023 yılı içinde toprakla buluşturulması hedefleniyor.  ALJ Finans Genel Müdürü Volkan Döşoğlu, çevre konusunda farkındalık yaratmak istediklerini belirterek “Geçtiğimiz yıllarda yangınlarla sarsılan Muğla bölgesinin tekrar özlenen yeşil doğasına kavuşmasını amaçlıyoruz. Özellikle kuraklık beklentilerinin de arttığı bu dönemde, hem kurumlara hem de bireylere esin kaynağı olmasını umut ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
Tohum topu; bir tohumun etrafının kil, humuslu toprak ve tohumun verimliliği için farklı minerallerin yer aldığı bir karışımla kaplanması sonucu meydana gelen toplardır. Tohumların gelişmeleri için uygun ortamı sağlayarak, onları aşırı soğuk, sıcak, rüzgar, orman canlılarının tohumu yemesi gibi dış etkenlerden korur.
 
Öte yandan, ecording’in geliştirdiği ecoDrone’larla atışı gerçekleştirilen tohum topları, kırsal bölgelerde yaşayan ve iklim krizinden olumsuz etkilenen kadınlarla üretiliyor ve böylece kadınlar için sürdürülebilir bir gelir kaynağı oluşturuluyor.