Şuan piyasada birçok lastik üreticisi fiyat performans açısından ürünlerini alıcılara sunmaktadır. Ama en çok kullanıcıları zor durumda bırakan fiyatlarıdır. O yüzden kullanıcılar 2.el lastik almaya yönelmektedir.

2.El Lastikte Diş Derinliği Ne Olmalıdır?

Sıfır bir lastikte diş derinliği 9mm civarıdır, ikinci el lastik için kış lastiği 4mm yaz lastiği içinse 3mm baz alınmalıdır. Ama yaygın olarak lastiğin diş derinliğinin 1.66mm altına düşmemesi gerektiği söylenir. Diş derinliği artıkça aracın yol tutuşu ve frenleme mesafesi de daha kaliteli olur.

2.el lastik alırken yıpranma durumuna dikkat edilmelidir, Bazen lastik ne kadar yeni üretim olsa da diş derinliği fazla olsa da lastik te yarılma, patlama sonucu tamir görmüş olabilir. Lastiğin yanak kısmında olan eskimelere ve yapılan işlemlere dikkat edilmeli hatta bu tür lastikler tercih edilmemelidir.

Lastiğin Km. Olarak Kullanım Ömrü Ne Kadardır?

Normal şartlarda lastiğimizde her hangi bir yırtık patlak yoksa 40.000 km - 50.000 km civarı bir ömrü vardır. Üretim yılı kış lastiği için 3 yıl, yaz lastikleri için 4 yıldan fazla olmamasına dikkat edilmelidir. Araçtaki lastikleri her yıl çapraz değiştirerek km süresini biraz daha uzatabiliriz. Bu km geçtikten sonra diş derinliğindeki azalmadan dolayı lastiğin performansı düşer.