Bu kapsamda Chery, Türkiye, Güney Afrika ve Ekvador gibi pazarlarda spor etkinliklerine sponsor oldu ve böylece markasını sportif ruh ile bütünleştirdi. Chery’nin bu girişimleri kullanıcılarla olan duygusal bağlarını güçlendirirken, dünya genelindeki marka dinamizmini ve küresel bakış açısını da gözler önüne seriyor.
Küreselleşme stratejisi kapsamında hedeflerini hızla gerçekleştirmeye devam eden Chery, otomotiv sektöründe üstün kalitesi ve yenilikçi teknolojileriyle bilinirliğini artırırken, aynı zamanda sportif organizasyonlardaki destekleriyle öngörülü bir yaklaşım sergiliyor. Bu kapsamda Chery, titizlikle planladığı sportif girişimlerle markasını spor ile bütünleştirdi. Bununla birlikte Çinli marka, tüketicilerle duygusal bağlarını güçlendirdi ve marka dinamizmini ve uluslararası görünümünü küresel ölçekte artırdı.
Chery geçtiğimiz yılın kasım ayında Türkiye'de düzenlenen ilk Chery Golf Kupası'nın ardından, mayıs ayında düzenlenen bu uluslararası etkinliğe bir kez daha ana sponsor olarak katıldı. Bu etkinlik Chery'nin spor yoluyla kullanıcılarla duygusal bağları güçlendirme yönündeki çabalarının altını çiziyor. Bununla birlikte Ekvador'da düzenlenen bir futbol maçı sırasında Chery'i temsil eden robot köpek Dorry, "sunucu" olarak izleyicilerin karşısına çıktı ve böylece Chery'nin teknolojik becerisini ve marka dinamizmini kendine özgü unutulmaz bir yolla gözler önüne serdi.
Küresel çapta spora destek veriyor
Chery, marka dinamizmini ve küresel bakış açısını vurgulamak üzere çok sayıda uluslararası spor etkinliğine sponsor olmayı sürdürüyor. Marka, COVID-19 salgını döneminde, sosyal sorumluluk ve yerel topluluklara destek adına Kosta Rika'nın CSC ekibinin çevrimiçi bir yardım konserine de sponsor oldu. Ekim ayında ise Chery sponsorluğundaki Ekvador'un Independiente del Valle (IDV) takımı, Libertadores Kupası A Grubu liginde son 16’ya kalmayı başararak markanın spor alanındaki etkisini ortaya koydu. Bununla birlikte Chery, 2022 yılının temmuz ayında Güney Afrika'nın Durban şehrinde gerçekleştirilen 10 kilometrelik RUN YOUR CITY şehir maratonuna sponsor oldu, lojistik destek sağladı ve katılımcı deneyimini geliştirdi. Bunun dışında Chery, geçtiğimiz eylül ayında Kazakistan'ın medya futbol ligine sponsor oldu ve ünlülerin desteğiyle marka görünürlüğünü artırdı.
Küresel kullanıcılarla duygusal bağını güçlendiriyor
Tüm bu spor sponsorluğu faaliyetleri serisi sadece Chery'nin marka gücünü vurgulamakla kalmıyor, aynı zamanda küresel kullanıcılarla duygusal bağlarını da güçlendiriyor. Chery'nin sportif pazarlama stratejisi önemli sonuçlar vermekle beraber sektörde de yeni ölçütler belirliyor. Ünlü uluslararası etkinlikler ve ekiplerle iş birliği yaparak marka felsefesini sportif ruh ile uyumlu hale getiren Chery, farklı pazarlarda marka bilinirliğini ve itibarını da artırdı. Chery, tüm bu çalışmalarıyla sportif pazarlama stratejisinde, yenilikçi etkinlik formatlarını ve çeşitli iş birliği yöntemlerini geliştirmeye devam ediyor. Şirket, spor endüstrisindeki eğilimleri izlemeye, gelişen pazar taleplerini karşılayacak şekilde yaklaşımını uyarlamaya ve dünya genelindeki tüketicilerle etkileşim kurmaya devam edecek.