Markanın Cross-SUV segmentindeki iddialı oyuncusu OMODA 5, mayıs ayında elde ettiği 1.349 adetlik satış rakamıyla, kompakt SUV pazarının en fazla satılan ikinci modeli olarak öne çıktı. Chery OMODA 5, genç kullanıcılar için geliştirilmiş sportif tasarımı, fonksiyonel ve geniş iç hacmi, uzun seyahatler için sunduğu yüksek kapasiteli bagaj hacmi ve güçlü motoruyla pazarda dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Sektördeki bazı profesyonellerin de ifade ettiği gibi Cross-SUV modeller, otomobil tüketiminin yeni fikrini ve yeni tercihini temsil ediyor. Büyük resme bakıldığında, Cross-SUV konsepti sadece otomobil endüstrisinde yeni bir atılım değil, aynı zamanda tüm toplum için yeni bir trend.
 
Çin’in otomotivde aralıksız 19 yıldır lider ihracatçısı olan Chery, Avrupa için geliştirdiği OMODA 5 ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. 3 ay önce gerçekleştirilen ve ses getiren lansmanla Türkiye pazarına giriş yapan Chery, pazarın en yeni oyuncusu olmasına rağmen Türk tüketicisinin tercihi olmayı başardı. Markanın 3 yeni SUV modeliyle giriş yaptığı Türkiye’de en çok satılan modeli olan OMODA 5, henüz mayıs ayında liderliğin en büyük adayı olduğunu ispatladı.
 
Pek çok gövde tipi tek araçta birleşiyor!
Mayıs ayındaki satış verilerine göre Chery OMODA 5, 1.349 adetlik satış rakamıyla kompakt SUV (SUV-C) segmentinde ikinci sırada yer aldı. Genç ve modaya uygun tasarımı ve yüksek teknolojili zengin donanım seviyesiyle öne çıkan OMODA 5’in, lansmanından bu yana geçen 3 ay içinde böyle bir sonuca ulaşması, bu performansın değerini artırıyor. Geleneksel sedanlar; günlük trafik, hafta sonu gezileri ve alışveriş dahil olmak üzere otomobil kullanımı için tüm gereksinimleri karşılayamıyor. Bu sebeple Crossover konsepti üzerinden evrilen Cross-SUV’lar, üstün crossover nitelikleri, sunmuş olduğu avantajlar ve müşterilerin farklı gereksinimlerini karşılamasıyla giderek daha fazla öne çıkıyor. Çok sayıda sürücü, Cross-SUV modellerin, spor otomobil, sedan, SUV ve diğer bazı gövde tiplerinin tasarım özelliklerini bir araya getirdiğini düşünüyor. Bu yeni segment, sadece sedan otomobillerin rahat sürüş hissini sunmakla kalmıyor, aynı zamanda spor otomobillerin genini ve şık görünümünü de bünyesinde barındırıyor. SUV dünyasının geniş iç
 
hacmini sunan bu segment, üstün manevra kabiliyeti, rahatlık ve tasarım estetiği gibi nitelikleri de bir araya getiriyor.
 
Gençlerin tercihi Coupe görünümlü Cross-SUV’lar!
Pazarın trendleri açısından, genç ve üst düzey kullanıcı grupları, özellikle Coupe tarzındaki Cross-SUV modellerini beğeniyor. Bu nedenle başta premium markalar, Coupe tarzında çok sayıda Cross-SUV modeli pazara sundu. Bu tür üst düzey Cross-SUV modeller, genç Türk kullanıcılardan da ilgi görüyor. Hatchback modellerden farklı olarak, eğimli arka tasarım ve uzun dingil mesafesi ile büyük jant kombinasyonu, spor otomobil hissini artırıyor. Büyük bagaj alanı da yeni nesil kullanıcıların seyahat ve hobi amaçlı kullanım tarzını destekliyor. Tam da bu noktada, Türkiye pazarının yeni oyuncusu Chery OMODA 5, Coupe tarzı üst düzey Cross-SUV tasarımı ve özellikleriyle öne çıkıyor. Gençler için geliştirilip üretilen OMODA 5, “Art In Motion” tasarım konsepti ve “Cross Future” sloganı altında gelenekleri yıkan bir görsel deneyim ortaya koyuyor. Modaya uygun tasarımı ve ileri teknolojiler, Z kuşağı kullanıcılarının gereksinimlerini en iyi şekilde karşılıyor. Ayrıca OMODA 5, gövde rengi seçeneklerinde de yeni neslin görsel zevkine uygun ve moda akımına yön veren çeşitliliğe sahip.
 
Bir atılım değil, yeni bir trend!
Eğimli tavan çizgisine sahip sportif bir Cross-SUV olarak dikkat çeken OMODA 5, havada süzülüyor gibi görünen tavanı, çift katmanlı sportif arka tasarımı ve çift renkli jantlarıyla sportif bir his uyandırıyor. Güçlü ve verimli 1.6 TGDI motorla donatılmış OMODA 5, pürüzsüz ve verimli güç-aktarımı için, 7 kademeli çift kavramalı otomatik şanzımanla yollara çıkıyor. Çevre koruma konseptini uygulayan OMODA 5, özellikle başta gençler olmak üzere daha fazla kullanıcının farklı ihtiyaçlarını karşılıyor. Üstelik aracın ileri teknolojilerle entegre olması, genç kullanıcıları oldukça heyecanlandırıyor. Rakiplerinden üstün özellikler gösteren iki adet 10,25 inçlik ekran, daha iyi bir deneyim sunmak için çift ekran konseptini sunuyor. 64 renkli INS aydınlatmalı klima paneli, iç mekandaki çok sayıdaki renk kombinasyonuyla, sürüş modu ve klima sıcaklığı ile iş birliği yaparak, ışık ve gölge atmosferini sağlıyor.
 
Chery OMODA 5, pazara sürülür sürülmez Cross-SUV modellerinin yeni yıldızı olmayı başardı. Bu aynı zamanda Türkiye’deki Cross-SUV pazarının potansiyelini de gözler önüne seriyor. Sektördeki bazı profesyonellerin de ifade ettiği gibi Cross-SUV modeller, otomobil tüketiminin yeni fikrini ve yeni tercihini temsil ediyor.