Türkiye pazarına iddialı bir giriş yapmaya hazırlanan Chery’nin, dünyanın 80’den fazla ülkesinde memnuniyetle karşılanan TIGGO 8 PRO, TIGGO 7 PRO ve ilk küresel modeli OMODA 5’in ilk partileri, Çin’in Wuhu Limanı’ndan Türkiye’ye törenle sevk edildi.

Chery Türkiye Başkanı Bay Fenghuo Si; sevkiyat töreninde yaptığı değerlendirmede, “Türkiye, mükemmel bir coğrafi konuma ve gelişmiş otomotiv endüstrisine sahip bir ülke, Avrupa ve Asya’ya yayılmış durumda. Ayrıca Türkiye, Chery için her zaman en önemli stratejik pazarlardan biri oldu. Chery Otomobil Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak bölge için bağımsız bir ekip ve işletme organizasyonu kurarak yatırım yaptık. Daha önce yaptığımız pazar araştırması ve müşteri beklentileri analizlerine dayanarak, bugün limanımızdan ayrılan üç modelimiz, Chery’nin en güncel teknolojisini temsil ediyor ve Türkiye’deki müşterilerimiz için eşi benzeri görülmemiş kalitede sürüş deneyimleri yaşatacak” dedi.Otomobilleri, 7.000’den fazla kişiden oluşan Ar-Ge ekipleri geliştiriyor
Her zaman “Müşteri merkezli” bir yaklaşımla hareket eden, teknoloji, moda, çevre dostu ve kamu rahatlığına kendini adamış Chery, bu yaklaşım doğrultusunda marka ve müşterileri arasında özel bir bağ kurdu. Bunlara ek olarak Chery, doğası gereği teknolojik yeniliğe kendini adamış bir marka ve teknoloji her zaman Chery’nin gelişiminin temel itici gücü oldu. Dünyanın farklı coğrafyalarındaki büyük beş Ar-Ge merkezi ve 7.000’den fazla kişiden oluşan bir araştırma ve geliştirme ekibi sayesinde Chery, sadece motor ve şanzıman gibi geleneksel alanlarda önemli atılımlar yapmakla kalmıyor. Chery aynı zamanda yeni enerji, akıllı ağ ve otomatik sürüş sistemlerinin temel teknik avantajlarında uzmanlaşmaya; algı, iletişim, çip ve kontrol dahil olmak üzere dört ana alanda iş ve teknik düzen sağlıyor. Yeni enerji sektörü açısından da Chery Automobile, dört araç güç aktarım platformu, beş genel altyapı sistemi ve yedi temel teknoloji ile sektöre öncülük ediyor.
“Yenilik, sorumluluk ve karşılıklı fayda” temel kavramına bağlı kalan Chery, 300’ün üzerinde üye işletmesi ve yıllık 150 milyar CNY geliri ile otomobil, otomobil parçaları, finans, modern hizmet, akıllı ağ, gemi ve gayrimenkul olmak üzere yedi ana sektörü kapsayan bir grup şirketi haline geldi. Ayrıca, küresel etkiye ve rekabet gücüne sahip dünya standartların bir kuruluşu olmayı hedefliyor.
“Dünya standartlarında marka olma” misyonu
Ayrıca teknolojik yenilikler de Chery’nin öne çıkan ürünlerle dünya sahnesine girmesini kolaylaştırıyor. Küreselleşme yolculuğuna çıkan ilk Çinli otomobil markası olarak Chery, küreselleşme sürecini sürekli olarak hızlandırmak için her zaman “Dünya standartlarında marka olma” misyonuna değer verdi. Chery, bugüne kadar ihracat pazarlarında 10 fabrika ve 1.500’ün üzerinde satış ve servis noktası kurdu. Ayrıca 20 yıl üst üste Çin binek araçlarının 1 numaralı ihracatçısı oldu ve aynı zamanda 2022’de 450.000 adet ile olağanüstü satış hacmine ulaştı. Chery’nin bugüne kadarki küresel satış hacmi, 2,35 milyon adet ihracat dahil olmak üzere 11,1 milyon adedi aştı.