Önümüzdeki aylarda satışa sunulması beklenen bu özel model, İngiltere’de 82,675 Sterlin’lik fiyatı ile yalnızca 30 adet üretilecek.

M3 30.yıl versiyonu’nun ‘M3 Competition Package’ ile aynı performansı sunması bekleniyor. 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanı ile 0’dan 100 km/s hızı 4 saniyede tamamlayan model, standart bir M3 modelinden 19 HP daha fazla güç üreterek, kullanıma hazır 444 HP gücü ile kullanıcısıyla buluşacak.

30.yıl versiyonunu görsel olarak ise diğer M3 modellerinden ufak değişiklikler ayıracak. Özel gümüş metalik boyası ile satışa sunulacak olan araç; koltuk başlıklarında, kapı eşiklerinde, kokpitinde ve diğer birkaç  bölgesinde ’30.yıl’ ibaresini taşıyacak.

Özel olarak hazırlanan ‘Merino’ siyah-mavi deri koltukları ile iç yaşam alanında kendini ayıran model, karbon trim parçalarıyla donatılacak. BMW M Performans dokunuşları ise kendini arka difüzör, bagaj spoileri, karbon ayna kapakları ve ‘Alcantra’ kaplı direksiyon ve vites ile kendini gösterecek.

Teknik değişikler ise; yeni amortisörler, yeni yaylar, takla barı ve yenilenen sürüş modları ile kendini gösterecek. Aracın performansında iyileştirmeler adına; M Diferansiyel ve stabilite kontrol sistemi de elden geçirilecek.