Zipse, Perşembe günü bir kâr açıklaması sırasında üretim versiyonunun yakında yollarda olacağını da sözlerine ekledi.
Zipse, Neue Klasse batarya-elektrik platformunu BMW içinde bir "mega proje" olarak tanımladı. "BMW markasının, BMW Group'un ve portföyümüzün geleceğinden başka bir şeyle ilgili değil" dedi.
Zipse, konseptin hangi modelin ön gösterimini yapacağı konusunda daha fazla ayrıntı vermedi. Konsept, Münih'te 4 Eylül'de başlayacak olan IAA Mobilite fuarı öncesinde 2 Eylül'de tanıtılacak.
Otomobil, 2021 Münih fuarında gösterilen sürdürülebilirlik odaklı i Vision Circular ve Ocak ayında Las Vegas'taki CES'te gösterilen dijital odaklı i Vision Dee'nin ardından BMW'nin gelecekteki teknolojilerini vurgulamak için yarattığı üçüncü Vision konsepti olacak.
BMW daha önce platformdaki ilk otomobillerin 3 Serisi boyutunda bir sedan ve orta boy bir SUV olacağını söylemişti.
BMW, ilk Neue Klasse otomobillerin üretimine 2025 yılında Macaristan'ın Debrecen kentindeki yeni fabrikasında başlayacak ve bunu 2026 yılından itibaren Münih fabrikasındaki üretim izleyecek. Neue Klasse otomobiller ayrıca 2026 yılından itibaren BMW'nin Çin'in Shenyang kentindeki fabrikasında ve 2027 yılından itibaren de Meksika'nın San Luis Potosí kentindeki fabrikasında üretilecek.
Zipse daha önce Neue Klasse'nin "menzil, şarj hızı ve fiyatlandırma açısından bir ölçüt" oluşturacağını söylemişti.
Platformda, BMW'nin günümüz batarya teknolojisine kıyasla enerji verimliliğini yüzde 20'den fazla, şarj hızını yüzde 30'a kadar ve sürüş menzilini yüzde 30 oranında artırdığını söylediği yeni geliştirilmiş silindirik hücreler kullanılacak.
BMW, hücrelerin kobalt içeriği azaltılmış nikel bazlı bir kimya kullanacağını ve üretim aşamasında CO2 çıkışını yüzde 60 oranında azaltacağını söyledi.
BMW daha önce Neue Klasse platformunun Seviye 2+ ve Seviye 3 otonom sürüş sunacağını, L2+'nın ellerin direksiyondan uzak, gözlerin yolda olması anlamına geldiğini söylemişti. Seviye 3, otomobilin belirli koşullar altında, örneğin bir otoyol boyunca sürüşü devralmasına izin verecek.
BMW, otomobilin tanıtımını, şirketin daha büyük modellerle kendini kanıtlamakta zorlanmasının ardından 1960'larda markanın servetini yeniden canlandıran orta boy bir sedan olan bir önceki Neue Klasse otomobilinin piyasaya sürülmesinin 60. yıldönümüne denk getirdi.
BMW önemli 1800 modelini Eylül 1963'te piyasaya sürdü. 1800, orijinal Neue Klasse serisinin açık ara en çok satan versiyonu oldu.
Zipse, BMW'nin tam elektrikli otomobillerin bu yıl grubun toplam satışlarının yüzde 15'ini oluşturması yolunda ilerlediğini söyledi. Tam elektrikli araçların küresel teslimatları ilk yarıda iki katına çıkarak 152,936'ya ulaştı ve satışların yüzde 12.6'sını oluşturdu.