Firmanın 5 Serisi ve 6 Serisi sözcüsü Liana Drews aşağıdaki açıklamayı yaptı:
"Bildiğiniz gibi, eski BMW 6 Serisi Coupé, Cabrio ve Gran Coupé modellerinin rolü artık ilgili BMW 8 Serisi tarafından yerine getiriliyor. BMW 6 Serisi GT (G32) kalan son 6 Serisi modeliydi ve 5 Serisi (G30/G31) ile yakından ilişkiliydi.
BMW 6 Serisi GT, 2023 yılında 5 Serisinin yeniden piyasaya sürülmesi sırasında üretimden kaldırılacak. Üretimi artık sona ermiştir. Ancak, bazı araçlar hala ticari olarak mevcuttur. Yani hayranlar için elinizi çabuk tutma zamanı..."
2017 yılında piyasaya sürülen BMW 6 Serisi Gran Turismo, Alman şirket için pazarda hiçbir zaman başarılı olamadı. Özel müşterilere çok fazla satış yapmadı ve çoğunlukla bazı Avrupa ülkelerinde havaalanı ve otel servisi olarak kullanıldı. O halde BMW'nin bu modeli bu yılın sonlarına doğru üretimden kaldırmayı planlaması sürpriz olmamalı.
BMW neden bu kararı aldı? Cevap çok basit - bu modele yönelik talep mevcut değil. Modelden geçen yıl Almanya'da sadece 509 adet satıldı ki bu, özellikle 5 Serisi ailesinin (aynı platformu ve motorları paylaşan) 2022'de her ay dört haneli rakamlara ulaştığı düşünüldüğünde absürt derecede düşük bir sayı.
6 Serisi'nin geleceğinde neler var? BMW'nin yakın zamanda piyasaya sürülen modeli CLE ile Mercedes-Benz'in izinden gidebileceğine dair söylentiler var. Ya da basitçe söylemek gerekirse, 4 Serisi ve 8 Serisi'nin cabrio ve coupe versiyonları, 6 Serisi şemsiyesi altında tek bir yeni cabriolet ve bir hardtop modele dönüşebilir.
6 Serisi Gran Turismo'ya dönecek olursak, aile odaklı model 2021 yılında tüm motorlarının bir çeşit elektrifikasyon almasıyla yenilendi. Amerika Birleşik Devletleri'nde mevcut olan tek 6 Serisi GT, 2019 model yılında satılan 640i xDrive idi. Avrupa'da ise M modeli olmaksızın 2.0 ve 3.0 litrelik turboşarjlı benzinli ve dizel motorlar sunuldu. 6 Serisi GT, benzer şekilli 5 Serisi Gran Turismo'nun yerini aldı.