Bu, şirketin dünyadaki en büyük test sahası. Burası gelecekteki BMW M ürünleri için özel bir test pisti değil, Çek Cumhuriyeti'ndeki Sokolov şehri yakınlarında bulunan otomatik sürüş teknolojileri için 1.400 dönümlük bir test alanı. Geleceğin Mobilite Geliştirme Merkezi olarak adlandırılan tesisin açılış törenine yerel politikacılar ve BMW Group'un Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Frank Weber katıldı.
Yeni deneme alanı, Alman şirketin bir teknoloji merkezine dönüştürmek istediği eski bir maden bölgesinde yer alıyor. Yaklaşık 330 milyon dolarlık bir yatırım gerektiren sahada halihazırda 100'den fazla kalifiye işçi istihdam ediliyor. BMW, test sahasının simülasyon ve gerçek dünya otomatik sürüş testleri için mükemmel koşullar sağladığını belirtiyor. Sokolov tesisi, BMW'nin Münih yakınlarındaki Aschheim, Fransa'daki Miramas ve İsveç'teki Arjeplog'daki mevcut test tesislerine katılıyor.
"Frank Weber etkinlik sırasında şunları söyledi: "Yeni Geleceğin Mobilite Geliştirme Merkezimizle, Seviye 4'e kadar otomatik sürüş ve park etmenin son derece zorlu testleri için özel olarak tasarlanmış, türünün tek örneği bir test sahası oluşturduk. "600 hektarlık bir alanda, mümkün olan tüm sürüş koşullarını maksimum esneklik ve muazzam verimlilikle test ediyoruz: şehir, kırsal, otoyol ve otomatik park etme. Özel olan şey: Test modüllerimizi hiç durmadan birbiri ardına çalıştırabiliyoruz."