Bugün  basın mensupları, 14 Eylül’de ise tüm otomotiv tutkunları ile buluşacak ilk dijital fuar, 26 Eylül tarihine kadar devam edecek.
Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından “Mobilite” teması ile gerçekleştirilecek olan etkinlikte, ziyaretçiler otomobillerin ve hafif ticari araçların yanı sıra ilk kez motosiklet ve scooterlerı da inceleyebilecek.
ODD tarafından düzenlenen ilk dijital Autoshow olma özelliğine sahip olacak organizasyonda katılımcı her marka; sanal gezinti için boyutlandırılmış özel stant alanını tasarlamış durumda. Panaromik görüntüleme teknolojisi ile oldukça zengin bir dijital fuar içeriğine ulaşabilecek ziyaretçiler, markaların satış temsilcileriyle canlı görüşürken ürünler ve finansman imkanları hakkında detaylı bilgi alabilecekler. Otomotiv sektörüne ve geleceğine dair en güncel bilgiler çok sayıda konferans ve toplantılarda konuşuluyorken fuar alanından da izlenebiliyor olacak. Ayrıca tüm ziyaretçiler markaların merchandising ürünlerine ulaşabilecek ve fiziki test sürüşü için rezervasyonlarını planlayabilecekler.
Fuara katılan markalar arasında dikkat çeken yenilikleri olan marka ve modelleri şöyle sıralanıyor. 
 
Renault:
Yeni Megane E-TECH Electric, Clio, Captur, Taliant, Koleos, Megane Sedan, Zoe, Twizy, Yeni Express
 
Dacia :
Bigster Concept, Jogger, Duster, Sandero, Sandero Stepway, Spring
 
 
MG:EHS PHEV ve ZS EV sergileniyor.
 
Suzuki :Vitara, SX4 Cross ve Swift Hibrit ile Jimny sergileniyor.
 
Skoda:Autoshow standının kalbinde ise yenilenen KODIAQ yer alacak. Ayrıca  OCTAVIA, OCTAVIA SCOUT 3 boyutlu olarak görülebilecek. Bu modellerle birlikte SUV modelleri KAMIQ ve KAROQ, hatchback modeli SCALA ve amiral gemisi SUPERB de sergilenecek.
 
 
 
Toyota:  Fuara “Herkes için bir Toyota Hybrid var” temasıyla katılan Toyota; Yaris, Corolla HB, C-HR, Corolla Sedan, RAV4 ve Camry olmak üzere farklı segmentlere ait 6 hibrit, hafif ticari segmentte de Hilux ve Proace City modellerini sergileyecek Toyota ayrıca; mobilite araçlarını ve TOYOTA GAZOO Racing stantında da GR Yaris’i tanıtacak.
 
 
Lexus: Yeni Nesil NX, Yenilenen LS, SUV modelleri RX ve RX L, ES 300h, LC 500h ve LC 
Convertible, LFA ve LF-Z konseptiyle Autoshow Mobility Fuarı’ndaki yerini alacak.
Hyundai:Elektrikli Kona
Mercedes-Benz: Mercedes-EQ, Mercedes-AMG ve Mercedes-Maybach ürünlerini sergileyecek.  
 
 
Autoshow 2021’e katılmayan markalar


İstanbul Autoshow 2021, 14-26 Eylül tarihlerinde dijital olarak gerçekleşecek… Açıklanan markalarında dışında organizasyona katılmayan markalarda dikkat çekti. İşte o markalar;
Alfa Romeo, Aston Martin, Ferrari, Maserati, Opel, Smart, Ssangyong, Peugeot, Mitsubishi, Porsche, Bentley, Lamborghini, Citroen, DS, Infiniti.