Autoshow’un açılış gününde konuşan Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik “Opel olarak gücümüzü, her ihtiyaca cevap verebilecek genişlikteki ürün yelpazemizden alıyoruz. Bu anlamda müşterilerimizin tercihleri hangi yönde olursa Opel markamız ile müşterilerimizin ihtiyaç ve arzularını karşılayacak çeşitlilikteki ürün gamına sahip olmak her zaman önceliğimiz. 2017 yılında bir önceki yıla göre pazarda yaklaşık yüzde 15 daralma bekliyoruz ancak pazara sunacağımız yeni model ve motor seçeneklerimizle gücümüze güç katıp 2017 sonunda ülkemiz binek otomobil pazarında yüzde 8’lik pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Yeni Insignia Grand Sport

Yeni Insignia Grand Sport ülkemizde Mayıs sonundan itibaren 1.5 165 hp benzinli, 1.6 136 hp ve 2.0 210 hp dizel motor seçenekleri ile sunulacak. Başlangıç fiyatı ise 118 bin 900 TL. Ülkemizde Design, Enjoy, Excellence ve Elite olmak üzere dört donanım paketi bulunacak.

Opel’in yeni amiral gemisi ikinci nesil Insignia, nefes kesen hatları, 400 metreye kadar aydınlatma sağlayan IntelliLux LED Matrix farları, AGR sertifikalı ortopedik koltukları ve ısıtmalı arka koltuklar gibi konfor özellikleri sunuyor. Ayrıca ultra modern sürücü destek sistemleri ve havalı head up display gibi yüksek teknoloji çözümleri ile birlikte bir amiral gemisine yakışan şekilde premium güvenlik özelliklerini bünyesinde barındırıyor.

2013’te meraklıları ile buluşan Opel Monza Konseptinden esinlenen atletik tasarımı çarpıcı. Segmentinde hiçbir model yeni Insignia kadar akıllı teknolojiyi bir arada sunmuyor. Özellikleri ile premium rakiplerini kıskandıran yeni Insignia, Opel Exclusive programı kapsamında sunulacak kişiselleştirme seçenekleri ile de bir adım öne çıkacak. Exclusive programı, Opel müşterilerine sınırsız renk seçenekleri, özel alaşım jantlar ve değiştirilebilen tasarım detayları ile tam hayallerindeki Insignia’yı yaratmalarına olanak sağlayacak.

2009’da Avrupa’da Yılın Otomobili seçilen birinci nesil Insignia satışa sunulduğu günden bu yana Avrupa genelinde yaklaşık bir milyon adetlik satış rakamına ulaşırken ülkemizde de 30 bin adetin üzerinde bir satış rakamına ulaştı.

Opel ilk defa yeni Insignia Grand Sport ile birlikte tork vektörleme özellikli akıllı dört çeker ve sekiz ileri otomatik vitesi müşterilerine sunacak. Yeni nesil turbo motorlar, 175 kg’a kadar hafifleyen ağırlığı ve sürücüyü otomobile daha iyi entegre eden alçak oturma pozisyonu ile birlikte yeni Insignia her zamankinden daha çevik ve sürüşü her zamankinden daha keyifli.

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik: “Yeni Insignia Grand Sport modelimizi D segmentinde markamızın amiral gemisi ve premium segmentteki rakiplerine güçlü bir natif olarak konumlandırıyoruz. Grand Sport ve Sports Tourer modellerimizin fiyatı ise rakiplerini kıskandıracak seviyede. Ülkemizde en çok tercih edilen 1.6 l dizel otomatik seçeneği yanı sıra, bu modelimizle birlikte ilk defa sunacağımız, bir önceki benzinli modele göre yüzde 10 daha düşük yakıt tüketimine sahip 1.5 l 165 hp’lik motorumuz da cazip bir seçenek olarak öne çıkacak. Ülkemiz pazarının ihtiyaçlarına yanıt verme yönünden yeni Insignia ile hedefi tam on ikiden vuracağımıza inanıyorum” dedi.

Yeni Insignia Sports Tourer

Insignia Sports Tourer ülkemizde dördüncü çeyrekte satışa sunulacak.

Yeni Insignia’nın Station wagon modeli Insignia Sports Tourer, motor-şanzıman seçeneği ve donanım seviyesine bağlı olarak bir önceki modelden 200 kilograma kadar daha hafif. Bu hafif materyaller ve verimli tasarım sayesinde mümkün oldu. Sürücünün alçak oturma pozisyonu ile bir araya geldiğinde sürüş dinamiklerinde gözle görülür bir iyileşme sağlanıyor. Yeni Insignia Sports Tourer, kardeşi Grand Sport’ta açıklanan tüm öncü teknolojilere sahip olacak.

Yeni Insignia Sports Tourer bir taraftan 200 kilograma kadar hafiflerken toplam 1.665 litre bagaj hacmi ile bir önceki modelden 100 litre daha fazla hacim vaat ediyor.

Yeni nesil Sports Tourer sadece zarif ve sportif değil, aynı zamanda daha da kullanışlı. Özenle tasarlanmış bagaj kapağı sayesinde tampon ile bagaj arasındaki çıkıntı kısaltıldı. Böylece daha kolay yükleme yapılabiliyor. Yüklemeyi en kolay hale getirmek için bagaj kapağı arka tamponun altına yapılacak küçük bir ayak hareketi ile otomobile dokunmadan açılabilir. Anahtarsız açma özelliği ile birlikte arka tamponun altına yapılacak küçük bir ayak hareketi bagajı açmak için yeterli (doğru yeri göstermek için yere bir Otomobil silueti yansıtılıyor). İkinci bir ayak hareket ise bagajı kapatıyor. Sistem engelleri fark ediyor ve engel olması durumunda mekanizmayı durduruyor. Yeni Insignia Sports Tourer’ın yükleme kapasitesini artırmak için opsiyonel 40/20/40 şeklinde katlanabilen esnek arka koltuklara da sahip.

Detaylara özen yolcu bölümünde de dikkat çekiyor. 1.400 x 860 milimetrelik, arkada seyahat eden yolcuların başının üzerine kadar uzanan panoramik sunroof ilave bir konfor sunuyor.

Yeni Crossland X

Bu model ülkemizde Temmuz’da pazara sunulacak. 1.2 81 hp ve 1.2 110 hp benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra 1.6 99 hp dizel seçeneğine de sahip olacak. 

Opel’in Avrupa genelinde istikrarlı şekilde büyüyen B crossover segmentine giriş yapacağı yeni modeli Crossland X, markanın 2016’da Mokka X ile hayata geçirdiği X ailesinin ikinci üyesi.

Crossland X yüksek oturma pozisyonu ve havalı SUV görünümü de ferahlığına katkı sağlıyor. Yeni model görsel özelliklerinin yanı sıra üstün teknolojisi ile de dikkat çekici. Full Adaptif LED farları, Head up display’i, 180 derece geri görüş kamerası ve  geliştirilmiş park desteği sistemi sürücüsünün Crossland X’i güvenle kullanması için gerekli desteği sağlayacak. Yeni Crossland X aynı zamanda Opel’in standartlarına uyumlu şekilde Apple CarPlay ve Android Auto destekleyen geniş 8 inç’e kadar opsiyonel olarak alınabilen renkli dokunmatik ekranlı IntelliLink bilgi-eğlence sistemine de sahip.

Ön tarafta seyahat eden yolcular Opel’in ödüllü AGR sertifikalı ergonomik koltuklarının keyfini sürebilecekler. Opel B segmentinde hem Crossland X hem de Mokka X’le bu konforu sunan tek marka. Crossland X arka koltukları katlamadan elde edilen 410 litrelik bagaj hacmi ile de segmentinde öncü konumda. Dahası, arka koltuk 150 mm ileri-geri hareket edebiliyor, böylece istenirse arka koltukta seyahat eden yolculara daha fazla diz mesafesi, ya da daha geniş bagaj alanı sağlanabiliyor (520 litre).

2010’dan günümüze Avrupa genelinde B CUV-SUV segmenti beşe katlanarak büyük bir büyüme gerçekleştirdi. Mokka X yüksek satış rakamlarına ulaşan ve dolayısıyla segmentinde standartları belirleyen bir model. Şimdi Crossland X kompakt segmentin altındaki en hızlı büyüyen bu segmentte Opel markasına yeni bir canlılık ve daha da büyüme getirecek.

Çarpıcı yan hatları ve otomobilin alt ve üst kısımlarını görsel olarak ayıran “yüzer” hissi veren tavan, görsel olarak Crossland X’i genişletiyor ve böylece ferah iç mekanını tamamlıyor. Yüzer tavan aynı zamanda Opel ADAM’larda görmeye alıştığımız arkaya uzanan kavisli krom cam hattıyla da benzerlik taşıyor. Crossland X’te de müşteriler çeşitli tavan rengi seçenekleri arasından tercih yapabilecek. Crossland X’in dikkat çekici arka tarafı ise özellikle karter koruması ile açık şekilde SUV duruşu sergiliyor. Yükseğe yerleştirilmiş ayrık stop lambaları ise “çift kanat” görünümü veriyor ve aşağı süzülen tavan hattını ve bagaj kapağı arasındaki formu destekliyor.

Türkiye Prömiyeri yapılan bu üç modelin yanı sıra autoshow süresince ziyaretçiler Opel’in yoğun ilgi gören GT Concept modelini de yakından görme fırsatını yakalayacaklar.